Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Мільйонні збитки на Південноукраїнській АЕС: Суд призначив підготовче засідання у справі

Вищий антикорупційний суд призначив на кінець жовтня підготовче засідання у справі завдання 12,3 мільйона збитків Південноукраїнській АЕС. У злочині підозрюють начальника управління АЕС Дмитра Соколова та бізнесмена Дмитра Лисенка. 

Про це повідомляє «Слово і діло». Так, Вищий антикорупційний суд вирішив призначити підготовче засідання у справі про заволодіння понад 12,3 мільйона гривень акціонерного товариства «НАЕК «Енергоатом», що належить Південноукраїнській АЕС. Підготовче засідання запланували на 29 жовтня. 

Слідство встановило, що у 2011-2012 роках Дмитро Соколов, який обіймав посаду начальника управління виробничо-технічної комплектації на АЕС, зловживаючи службовим становищем, заволодів грошима підприємства. Для цього він нібито використав бізнесмена Дмитра Лисенка з підконтрольними йому підприємствами.

Схему, як вважають правоохоронці, провернули під час закупівлі систем кондиціонування, холодильних та вентиляційних установок. Це обладнання, як виявили правоохоронці, придбали за завищеними цінами, що завдало державному підприємству збитків на 12,3 мільйона гривень. 

Читайте також: На Миколаївщині оштрафували держпідприємство за змову на закупівлі для АЕС

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір