Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині замовили щебенево-піщану суміш у компанії обласного депутата. Ціни завищені

КП «ДоброБуд» Казанківської селищної ради в Миколаївській області без проведення відкритих торгів замовило три тисячі тонн щебенево-піщаної суміші різних фракцій. Сума угоди складає 1,65 млн грн. Постачальником обрали компанію «Гнейс-С», бенефіціаром якої є депутат Миколаївської обласної ради від партії «Слуга народу» Віталій Шевченко.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Так, КП замовило 1000 тонн щебенево-піщаної суміші фракції 40 мм і 2000 тонн суміші фракції 70 мм. Ціна однієї тони з ПДВ вартує 550 грн. У вартість входить доставка. Суміш необхідно доставити до 18 грудня поточного року.

При цьому оптом купити суміш таких же фракцій можна за 250 грн/т. Тобто дешевше на 300 грн. Таким чином, більша частина бюджетних коштів піде не на сам товар, а на його доставку.

Постачати дорогу суміш за кошти платників податків буде компанія «Гнейс-С», яку зареєстрували у 2012 році в селі Софіївка Миколаївської області. Власником підприємства значиться Віталій Шевченко, який у 2020 році став депутатом Миколаївської обласної ради від президентської партії «Слуга народу». Примітно, що Шевченко є одним з співвласників Микитівського гранітного кар’єру.

ТОВ «Гнейс-С» регулярно укладає бюджетні угоди. Станом на зараз підприємство підписало 107 договорів на загальну суму 156,7 мільйона бюджетних гривень.

Читайте також: АМКУ підозрює змову на торгах на Миколаївщині

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір