Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Очільник Одеської ОВА через суд домігся виплати пенсії за вислугу років

Олег Кіпер домігся від Пенсійного фонду виплати пенсії за вислугу років в якості прокурора. Оскільки йому не вистачало стажу, він у суді домігся, аби йому зарахували стажем періоди навчання в Одеській юридичній академії.

Як повідомляє видання «Nikcenter», у 2023 році нинішній голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер судився з Пенсійним фондом, аби отримати пенсію за вислугу років в якості працівника прокуратури. Так, з 2020 року, до призначення в Одеську ОВА, він працював головою Київської міської прокуратури. Починав свою кар’єру правоохоронця він у 2001 році в якості слідчого Котовської міжрайонної прокуратури Одеської області. Очільником обладміністрації його призначили в травні 2023 року.

Водночас Пенсійний фонд відмовив Кіперу у нарахуванні пенсії, адже йому не вистачало стажу. Оскільки 23 років роботи виявилось недостатньо, нинішній очільник Одеської ОВА вимагав додати до стажу періоди навчання в Одеській юридичній академії.

Київський окружний адміністративний суд ухвалив рішення на його користь та зобов’язав призначити пенсію за вислугу років. Як повідомляє «Nikcenter», Олег Кіпер наразі є одним з двох основних кандидатів на посаду Генерального прокурора після відставки Андрія Костіна. На цій посаді Кіпера нібито хоче бачити керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Читайте також: Призначення Олега Кіпера: Що не так з новим очільником Одеської ОВА

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір