Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Огляд за тиждень

Редакція «Антикорупційного виміру» підготувала огляд публікацій за минулий тиждень. Резонансу набула історія з пенсіями прокурорів. Також у новинах все частіше з’являються відомості про хабарництво на уникненні від військової служби.

Прокурорська пенсія. Юрій Ковальов, перший заступник прокурора Кіровоградської області, подав до суду щодо оформлення прокурорської пенсії за вислугою років. Він просить про пенсію з розрахунку 90% від розміру зарплатні. Цей 36-річний прокурор, за даними ЗМІ, є фігурантом справи про хабарництво, хоча підозру йому не оголошували. Прокурор просить суд скасувати відмову Пенсійного фонду й призначити йому пенсію з розрахунку 90% від розміру заробітної плати згідно з довідкою про складові зарплатні.

Підозра посадовцю. У Світловодську виконувачу обов’язків директора комунального підприємства повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Правоохоронці вважають, що директор діяв в інтересах постачальника, знаючи, що його тендерна пропозиція не відповідає вимогам, заявленим під час проведення відкритих торгів. Таким чином, купуючи техніку за ціною вищою від ринкової, посадовець завдав збитків громаді на понад 200 тисяч гривень.

«Білий квиток». Цілодобовий домашній арешт отримав військовослужбовець у Кропивницькому, який пообіцяв знайомому за гроші отримати «білий квиток». Він передав висновок від військово-лікарської комісії про непридатність до служби. Також надав специфічну повістку, яка мала б убезпечити від перевірки ТЦК. За свої послуги чоловік просив тисячу доларів.

Судове хабарництво. «Антикорупційний вимір» дізнався деталі затримання у Кропивницькому за підозрою в хабарництві помічника судді районного суду та юриста держпідприємства. Згідно з фабулою справи, до поліції області звернувся чоловік, який заявив, що юрист держпідприємства «Схід ГЗК «Інгульська шахта» у змові з помічником судді Ленінського районного суду вимагають у нього 25 000 гривень. Хабар нібито передбачався за вплив на прийняття суддею Ленінського районного суду рішення про не притягнення до адміністративної відповідальності, скасування у судовому порядку протоколу про адміністративне правопорушення.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір