Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновники з Балти дали підряднику аванс, 4 роки чекали роботи, а потім вирішили, що «воно їм не треба» — тепер ними цікавиться поліція

Балтська міська рада Одеської області у 2019 році замовила роботи з розробки проєктно-кошторисної документації для будівництва каналізаційних очисних споруд. Підряднику дали аванс у розмірі 315 тисяч гривень. Строк виконання робіт подовжували аж до листопада 2023 року. А потім, без будь-якого натяку на виконання замовлених робіт чи повернення авансу, вирішили просто розірвати договір. Правоохоронці вбачають в діях чиновників розтрату бюджетних коштів. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір». Як випливає з тексту судової ухвали, правоохоронці вважають, що чиновники діяли за попередньою змовою. Судячи з дати укладання договору та суми договору, які згадуються в ухвалі, мова йде про закупівлю робіт у ТОВ «ВП «ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ». 

На підставі додаткової угоди №5 від 20.11.2023 сторони дійшли висновку розірвати договір без пояснення причин, а суму що була виплачена у вигляді авансу в розмірі 315000,00 грн не була повернута замовнику, зазначають правоохоронці. Посадовцям інкримінують ч. 3 ст. 191 КК України. Наразі слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області суд дозволив доступ до речей та документів. 

Фірма, що не виконала роботу, за даними аналітичної платформи YouControl зареєстрована в Києві і має уставний капітал 1000 гривень. Директором фірми є Євген Юхновський, а власницею Ольга Торубара. 

Читайте також: Начальниця відділу Одеської податкової отримала адмінпротокол: 6 років безплатно користувалась чужим авто

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір