Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині переплатили постачальнику 300 тисяч. Суд зобов’язав повернути

Суд зобов’язав енергопостачальну компанію з Кіровоградщини повернути в бюджет кошти, які вона отримала через додаткові угоди. Останні уклали після основних угод з порушенням і необгрунтовано, довели прокурори.

Як повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура, відділ освіти Соколівської сільради у 2021 році провів закупівлю електроенергії для шкіл у громаді. Крім основного договору з постачальником, чиновники уклали низку додаткових угод. 

Прокурори встановили, що в результаті додаткових угод ціна на електроенергію значно підвищилась, у порівнянні з початковою сумою в договорі. За версією слідства, це подорожчання було необгрунтованим, а додаткові угоди уклали з порушеннями.

Тож прокуратура звернулась до суду, аби додаткові угоди визнали недійсними і постачальник повернув отримані з бюджету кошти. Йдеться про 300 тисяч гривень, які перевели енергопостачальній компанії через штучне здорожчання. 

Господарський суд повністю задовольнив скаргу прокурора, й ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія» неправомірно отримані кошти повернула до місцевого бюджету.

Читайте також: «Нагрівали руки» на дітях та електроенергії: В Чорноморську аудитори перевірили відділ освіти

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір