Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Компанія, яку АМКУ оштрафував за змову, отримала черговий підряд у Миколаєві 

Департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради уклав додаткову угоду на капремонт будівлі гімназії №10 вартістю 1,3 мільйона бюджетних гривень. Підрядником обрали компанію «Тріботехніка», яку «Антимонопольний комітет» оштрафував за змову під час проведення відкритих торгів.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Департамент замовив заміну вікон і дверей у гімназії в рамках заходів з енергозбереження. Це не перший капремонт у гімназії. Так, минулого року відомство провело відкриті торги на обрання виконавця робіт. Переможцем стала компанія «Тріботехніка», яка пообіцяла замінити вікна та двері в гімназії за 5,3 мільйона бюджетних гривень. Пізніше вартість ремонту зменшили до 3,3 млн. Однак зараз компанія отримала ще один підряд на додаткових 1,3 мільйона грн. Роботи мають завершити до кінця поточного року.

Підприємство «Тріботехніка» зареєстрували ще у 1995 році. Компанія активно отримує бюджетні підряди, вже уклавши угод на загальну суму 84,1 млн грн. Левова частка контрактів приходиться на Миколаївську область. Найбільшу суму бюджетних коштів «Тріботехніка» отримує від миколаївського департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій.

При цьому, як повідомляв «Антикорупційний вимір», компанію «Тріботехніка» оштрафували за змову. Йдеться про реконструкцію школи у Миколаєві, яку у 2018 році замовив місцевий департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій. У конкурсі взяли участь товариство «Ребіш смарт» та підприємство «Тріботехніка». АМКУ встановило, що ці два учасники змовились між собою під час підготовки до участі в торгах, цим самим спотворивши результат. Їхні дії визнали такими, що порушують законодавство про захист економічної конкуренції. На обох учасників наклали штраф на загальну суму у 136 тис. грн. Також їм протягом трьох років не можна брати участь у торгах. Але миколаївські чиновники обійшли цю заборону, адже уклали угоду з «Тріботехніка» на додаткові роботи.

Власником компанії «Тріботехніка» є житель Миколаєва Юрій Клименко. Як повідомляє видання Нікцентр, він є сином ректора Чорноморського національного університету Петра Могили Леоніда Клименка. Клименко-молодший має чимало зв’язків у владі. Окрім підприємства «Тріботехніка» Юрій Клименко значиться бенефіціаром низки інших підприємств. 

Скриншот YouControl

Клименко неодноразово брав участь у виборах, представляючи партію «Європейська солідарність» і «За майбутнє». До того ж у минулому він був помічником миколаївського нардепа Давида Макр’яна. 

Скриншот YouControl

Читайте також: В Миколаєві витратять понад 20 мільйонів на кабельні лінії електропередач 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір