Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому суд постановив стягнути з росії 23 мільйони збитків за знищену нафтобазу

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов Закритого акціонерного товариства «РУР Груп С.А.» до росії про стягнення 23 млн грн через завдані збитки унаслідок обстрілу. Подібні судові рішення надалі використовуватимуться постраждалими підприємствами задля отримання компенсацій через міжнародні механізми.

Про це інформує «Антикорупційний вимір».

Як ідеться у рішенні Господарського суду Кіровоградської області від 4 липня, у грудні 2023 року унаслідок російського обстрілу ракетою “Х-59” було знищено нафтобазу підприємства по вулиці Мурманська. Також ушкоджень зазнали інженерні мережі, будівлі пожежної насосної станції, щитової, АЗС.

Підприємство залучило оцінювача, який встановив, що збитків завдано на 23 млн грн. Позивач просив суд стягнути ці кошти з росії в особі російського Мін’юсту.

Суд вказав, що об’єкт був цивільним, а отже захищеним за Женевськими конвенціями. Відтак суд визнав доведеною провину агресора та задовольнив позов компанії.

Представника рф очікувано на суд не було, проте за інформацією з судового рішення, позивач направляв позовну заяву до російського посольства у Польщі.

Такі рішення українські підприємці отримують в судах задля подальшого вимагання компенсації від росії в рамках міжнародних компенсаційних процесів. Одним з таких є Міжнародний реєстр збитків, який передбачає, що постраждалі від російської агресії підприємства з часом зможуть отримати компенсації.

За даними з аналітичної платформи YouControl, засновниками ЗАТ «РУР Груп С.А.» є низка громадян Австрії, а одним з бенефіціарних власників є бізнесмен з Кропивницького Едуард Зейналов.

Читайте також: «Старлінки» для окупантів подешевшали: хто постачає супутниковий інтернет ворожим військам

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір