Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Огляд за тиждень

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Позов до росії за знищення нафтобази. Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов Закритого акціонерного товариства «РУР Груп С.А.» до росії про стягнення 23 млн грн через завдані збитки унаслідок обстрілу у грудні 2023 року ракетою “Х-59”. Тоді було знищено нафтобазу підприємства по вулиці Мурманська.

Подібні судові рішення надалі використовуватимуться постраждалими підприємствами задля отримання компенсацій через міжнародні механізми.

Кредитні автобуси. У Кропивницькому комунальне підприємство Кропивницької міськради «Електротранс» 17 липня уклало з ТОВ «Торговий дім Літан» угоду про постачання 10 автобусів вартістю 44,07 млн грн. Автобуси були у вжитку. Переможець торгів – постійний постачальник автопарку комунального підприємства. Прохання іншого потенційного учасника торгів про зміну тендерних вимог, які б дозволили поставити «свіжіші» автобуси, замовник відхилив. Транспорт купується в межах державної кредитної програми.

Протирадіаційне укриття від тендерного «улюбленця». Відділ освіти Новгородківської селищної ради 18 червня уклав з ТОВ «Арталекс» угоду вартістю 2,6 млн грн щодо облаштування протирадіаційного укриття. Підрядник – своєрідний улюбленець місцевої влади, отримував не один підряд у Новгородці.

Ремонт на цвинтарі від депутатської фірми. У Кропивницькому комунальне підприємство «Ритуальна служба» уклало угоду з ТОВ «Арака» вартістю 978 тис. грн щодо облаштування доріжок на цвинтарі. Фірма належить депутату від «Слуги народу». До слова, очільник комунального підприємства балотувався від цієї ж політсили.

Нардепи від Кіровоградщини за «відкуп» корупціонерів. Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроєкт №11340, який вже прозвали як «закон про відкуп корупціонерів». Він передбачає, що обвинувачені в корупційних злочинах зможуть укласти угоду зі слідством та сплатити штраф.

«Антикорупційний вимір» дослідив, які народні депутати від Кіровоградської області голосували за. Усі народні обранці підтримали законопроєкт, а нардеп Олесь Довгий значився відсутнім. 

Зловживання на митниці. Головний державний інспектор митного поста «Кропивницький» отримав підозру у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, він допоміг бізнесменам перевезти товар через кордон, уникаючи митних платежів. 

Зокрема слідство вважає, що митник не перевірив той факт, що опис товару у митній декларації відрізняється від відомостей про товар, які перевізники надали для митного контролю. Це дало змогу декларантам не сплатити майже 600 тисяч гривень митних платежів. 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір