Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Тижневий огляд

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Переплата за газ для школи. На Кіровоградщині судитимуть директора освітнього закладу. За даними обвинувачення, знаючи, що витрати на оплату теплової енергії зменшились через запровадження воєнного стану та відключення електроенергії, все одно підписав акти про виконання робіт, якими підрядник завищив об’єм фактично наданих послуг.

На думку слідчих посадовець діяв в інтересах підрядника. Сума завданих державі збитків становить понад 2,2 млн гривень.

Борг за розміщення реклами в місті. Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов департаменту містобудування та земельних ресурсів до ТОВ «Сіті Білл» про стягнення боргу за використання місць комунальної власності під розміщення реклами. Засновником фірми-боржника є підприємство, яке дотичне до роботи місцевого гранітного кар’єру та земельної ділянки в центрі міста, де планується будівництво багатоповерхівок.

Рейдерство на 25 мільйонів. Колишню держреєстраторку з Кіровоградщини підозрюють у зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки. Правоохоронці повідомляють, що жінка незаконно зареєструвала право власності на будівлю у Києві площею понад 1700 кв м, за приватною фірмою. Вартість будівлі становить 25 мільйонів гривень. Наразі посадовиці повідомили про підозру. Збитки відшкодовано у повному обсязі шляхом перереєстрації майна.

Депутатські вояжі до Європи. Виконавчий комітет Кропивницької міської ради надав дозвіл на виїзд за кордон двом депутатам міської ради – Олександру Шамардіну, який обраний від партії «Рідне місто» та Рафаелу Санасаряну від «Перспективи міста». Обидва депутати не вперше оформлюють досить довгострокові відрядження у літній період, вказуючи, що підставою є справи, направлені на інтереси громади. «Антикорупційний вимір» проаналізував, що відомо про бізнес депутатів, щодо якого вони «відпросилися» до Європи. 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір