Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Завищені ціни, підозрілі закупівлі, мобілізовані підозрювані: Антикорупційний огляд Одещини

Останні дні липня та перші дні серпня принесли чимало цікавих новин. Що відбувалося на Одещині, як боролися з корупцією, кого затримували і хто з фігурантів корупційних справ мобілізувався, читайте в огляді «Антикорупційного виміру». 

Суд зобов’язав правоохоронців відкрити справу за заявою «Антикорупційного виміру». Правоохоронців зобов’язали відкрити та розслідувати справу щодо ймовірного службового підроблення, вчиненого  керівництвом фірми «Пілон Вест». 

На початку тижня правоохоронці розповіли про затримання директора Департаменту муніципальної безпеки Одеської міської ради Віктора Кузнєцова та його заступника, запобіжні заходи та розміри застав. Мова, як стало відомо, йде про розкрадання на закупівлях військового спорядження. 

Тим часом очільника Сергіївської селищної громади в Білгород-Дністровському районі оголошено у розшук. Йдеться про Анатолія Чередниченка, якого підозрюють в розкраданні грошей та службовому підробленні під час відновлення будинків, які були пошкоджені внаслідок російських атак.

А щодо двох фігурантів справ про хабарництво суд призупинив розгляд справ. Підозрювані мобілізувалися до ЗСУ. Так, ВАКС не відновив слухання справи колишнього заступника начальника управління земельних відносин Одеської ОВА Сергія Чухрія. Його звинуватили в отриманні хабаря, але розгляд справи призупинили через мобілізацію чиновника. 

Крім того, Справу за обвинуваченням судді Приморського районного суду Одеси Іллі Лонського тимчасово припинять розглядати. Причина – він мобілізувався до лав ЗСУ. 

Минулого тижня суд в Одесі виправдав інспектора Державної служби з надзвичайних ситуацій, який перевіряв пожежну безпеку в дитячому таборі «Вікторія» перед трагічною пожежею. Леонід Бондар своєї провини не визнавав. Судді в результаті розгляду справи заявили, що не знайшли достатніх доказів на підтвердження його провини.

Що там в закупівлях 

Окнянська селищна рада в Подільському районі, що на Одещині, уклала угоду з капітального ремонту моста в селі Топали. Роботи буде виконувати ТОВ «Котовський асфальтний завод». Підрядник є фігурантом кількох кримінальних справ. 

Депутат, засуджений за корупцію, заробить на ремонті поліцейської станції на Одещині. Зеленогірська селищна рада в Подільському районі, що на Одещині, уклала договір з ремонту приміщень поліцейської станції. Підряд без конкуренції отримала фірма депутата з Любашівки, якого нещодавно засудили за корупційною статтею.

Комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» придбало труби фланці та відводи. Журналісти з’ясували, що ціни на труби для одеського КП сильно завищені. Виробники товарів — фірми олігарха та депутата з Дніпра. Переплата може сягати 2 мільйонів гривень.

Нові затримання та резонансі справи в судах

Поліція затримала 32-річного одесита, повідомила йому про підозру в зловживанні впливом та помістила під варту. За даними слідчих, чоловік разом з ще не встановленими спільниками обіцяв військовозобов’язаним чоловікам допомогу в уникненні мобілізації. 

В антикорупційному суді допитали свідка у справі судді Київського райсуду Одеси Людмили Салтан. Адвокат Людмили Салтан та прокурор провели перехресний допит свідка. Мова про чоловіка, який передавав судді гроші, що на думку обвинувачення були хабарем. 

Національне антикорупційне бюро повідомляє про вручення нових підозр у справі про організацію незаконного виїзду призовників з України. Наразі коло підозрюваних розширили до шести осіб, в склад яких входить суддя одного з районних судів Одещини.

Одеська поліція відзвітувала про передачу до суду справи щодо завідувачки Одеського обласного медичного центру психічного здоров’я. Її звинувачують у зловживанні впливом.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір