Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справу про розкрадання 12,3 мільйона на Южно-Українській АЕС передали до суду

Справу щодо 4 осіб, обвинувачуваних в розкраданні 12,3 мільйона гривень при закупівлі систем кондиціювання на одному із стратегічних підприємств країни, Южно-Українській АЕС скеровано до суду. 

Про це повідомляють в пресслужбі НАБУ. Зазначається, що за даними слідства начальник управління виробничо-технічної комплектації ВП «Южно-Українська АЕС» сприяв перемозі двох компаній у торгах із закупівлі систем промислового кондиціонування, які проводила атомна електростанція. 

В результаті це обладнання поставили за завищеними цінами, внаслідок чого державі завдано понад 12,3 млн грн збитків. Ще влітку 2021 року посадовцю, якого вважають організатором схеми, а також фактичному керівнику компаній, повідомили про підозру. 

Також слідчі з’ясували, що до схеми ймовірно причетні фінансовий директор однієї з компаній, яка забезпечила фінансування схеми, та номінальний керівник обох компаній, який сприяв завищенню вартості. 

Слідство у справі завершили ще в липні 2023 року. Наразі НАБУ і САП передали справу на розгляд суду. 

Читайте також: Міністр захисту довкілля розповів про збитки через руйнування Каховської ГЕС та постанову про відновлення

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір