Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому ремонт двох найбільших укриттів переноситься на пів року: вартість робіт зросла

Управління капбудівництва Кропивницької міської ради уклало додаткові угоди з підрядниками щодо відтермінування на строків здачі двох укриттів. Сховища мають вміщати 3610 людей та, за запевненнями чиновників, витримати ядерну атаку. Йдеться про укриття на вулицях Героїв Рятувальників та Героїв України.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Так, за даними з системи Prozorro, у листопаді 2023 року управління уклало угоду з ТОВ «Буд-Контроль» щодо ремонту укриття по вулиці Героїв України вартістю 23,2 млн грн. За угодою роботи мали завершити до 15 червня 2024 року.

Проте підприємству дозволили відтермінувати строк здачі об’єкта. Згідно з останньою додатковою угодою від 11 вересня, строк виконання робіт продовжується до 31 січня 2025 року.

Крім цього, 10 вересня управління капбудівництва провело ще одну закупівлю послуг з ремонту укриття у цього підрядника. Як ідеться в обґрунтуванні до закупівлі, у процесі виконання робіт виявилося, що у проєктно-кошторисній документації не передбачили низку робіт. Тому замовник звернувся до проєктної організації для коригування кошторисної документації. За скоригованим проєктом до вже згаданих 23,2 млн грн планують виділити ще 11,1 млн грн для завершення ремонту.

За вказаною угодою роботи мають завершити до 30 листопада 2024 року.  

ТОВ «Буд-Контроль» за даними з системи Youcontrol зареєстроване у Кропивницькому 2008 року, засновником вказаний Андрій Агієвич. Підприємство займається будівельними підрядами на Кіровоградщині. Як писав «Антикорупційний вимір», один з останніх великих договорів фірми – контракт щодо ремонту обласної спортшколи, який розпочали ще за «Великого будівництва».

Друге укриття знаходиться по вулиці Героїв Рятувальників. За угодою, яку управління капбудівництво уклало 10 жовтня 2023 року з ТОВ «Осмос-Буд», ремонт мав бути завершений до 31 березня 2024 року. Загальна сума угоди склала 19 млн грн.

Проте у березні 2024 року фірмі дозволили відтермінувати здачу об’єкта до 31 серпня. А вже у липні сторони уклали додаткову угоду про зменшення фінансування на 2024 рік та, відповідно, продовження строку здачі укриття до 31 січня 2025 року. За цією додатковою угодою графік фінансування склав: у 2023 році – 3,3 млн грн, у 2024 – 7,2 млн грн, у 2025 – 8,4 млн грн.

Окрім цього відомо, що у липні 2024 року управління капбудівництва замовило в «Осмос-Буд» додаткові роботи, які не були враховані попередньою проєктно-кошторисною документацією. За новим договором підприємству виділяють ще 8,4 млн грн. Строк виконання робіт за цим договором – до 31 серпня 2024 року.

ТОВ «Осмос-Буд» за інформацією з системи Youcontrol, зареєстроване 1994 року у Кропивницькому, засновником є Олег Данілов.

Раніше «Суспільне Кропивницький» повідомляло, що два ці укриття можуть вмістити понад 3 тисячі людей та мають витримати ядерну атаку.

У підсумку – ремонт двох найбільших укриттів в місті затягується вже на більші ніж пів року, а вартість робіт, яка спочатку становила в сумі 42 млн грн, зросла ще на 19,5 млн та складає вже 61,5 млн грн.

Варто зазначити, що на проєктно-кошторисну документацію щодо укриття на Героїв Рятувальників, яку згодом довелося коригувати, виділили 839 тис. грн, а на вулиці Героїв України – 882 тис. грн. На коригування ПКД витратили ще понад 200 тис. грн.

Читайте також: Депутатка Олександрійської міськради, яка фігурує в корупційному скандалі, склала повноваження

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір