Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Угоди зі слідством, арешти та сумнівні закупівлі: Антикорупційний огляд Одещини 

Минулий тиждень на Одещині відзначився низкою пов’язаних з корупцією подій, дізнатися про які ви можете в цьому матеріалі. 

Свідчення за умовне покарання. Приморський районний суд в Одесі виніс вирок підряднику, якого чиновники Одеської міської ради найняли для нагляду за роботами з ліквідації наслідків обстрілу рф. Йдеться про Василя Губаря, який зізнався у злочині та уклав угоду зі слідством. Він повідомив, що через його недбалість ТОВ «Моллбуд» вдалося привласнити майже 2 млн грн на розгрібанні завалів, демонтажі та ремонті будівлі  на території Одеського порту. Натомість Василь Губарь отримав умовне покарання. 

Визнання провини у справі про хабарництво. Адвокат Євген Берестовий, який проходив підозрюваним у справі щодо хабарництва судді Приморського райсуду Одеси Іллі Лонського, пішов на угоду зі слідством та визнав свою провину. Тепер йому призначили іспитовий строк в обмін на свідчення проти судді. 

Депутатка прикупила котельню амбулаторії. Відділ з майнових відносин Великодальницької сільради продав частки будівлі амбулаторії дружині місцевого заступника селищного голови Валерія Козиря. За сумісництвом вона також є і депутаткою Великодальницької сільської ради. Потребу депутатки в приміщенні амбулаторії можна пояснити тим, що вона має лікарську практику. А от навіщо їй котельня — не зрозуміло. 

Конвойного задавали в оренду. Посадовцям конвойного батальйону на Одещині повідомили про підозру у зловживанні становищем. Слідчі вважають, що командир батальйону з заступником відправили підлеглого охороняти знайомого бізнесмена. Слідство встановило, що посадовці батальйону за цю послугу отримали 8 тисяч доларів від знайомого бізнесмена. Водночас їхній підлеглий півтора роки не виконував свої прямі обов’язки, натомість отримуючи зарплату продовжував охороняти бізнесмена. 

Підозра для «рішали». На Одещині підозру у заволодінні чужим майном отримав колишній міліціонер. Досудове слідство виявило, що за гроші він обіцяв вирішення певних питань, посилаючись на зв’язки у державних органах. Правоохоронці вважають, що за винагороду від 7750 гривень до 5150 доларів підозрюваний обіцяв вирішити «проблемні питання». За версією слідства, так ексміліціонер заробив понад 400 тисяч гривень.

Штраф за змову на торгах. Приватне підприємство сплатить 68 тисяч гривень штрафу за змову під час торгів, проведених у Білгород-Дністровському у 2019-му році. Другий учасник змови за спотворення результатів тендеру уникнув відповідальності, бо припинив підприємницьку діяльність. Мова про замовлення Білгород-Дністровською квартирно-експлуатаційною частиною району постачання будівельних матеріалів для ремонту покрівлі. В торгах взяли участь ФОП Савицька Н. М. та ПП «Капітальне будівництво і ремонт». Компанія заплатить штраф, а підприємиця — ні, бо припинила свою діяльність. 

Укриття зі зростаючою ціною. Чиновники вдруге намагаються замовити будівництво укриття у гімназії в селі Бурлача Балка. Очікувана вартість, порівняно з невдалою закупівлею минулого року, зросла на 9 мільйонів гривень. Потенційні підрядники готові знизити ціну на майже 5 мільйонів. 

Ремонт котельної. КП «Теплопостачання міста Одеси» оголосило тендер і шукає підрядника, який відремонтує за 11,5 мільйона гривень будівлю котельні «Північна-2». Котельня у Пересипському районі Одеси обвалилась через сильний вітер і сніг у листопаді 2023 року. Тож тепер одеські тепловики вирішили зайнятись її ремонтом. 

Квартира ворога під арештом. Одеська прокуратура арештувала майно, яке належить підсанкційному російському чиновнику. Йдеться про квартиру на узбережжі Одеси площею понад 1000 квадратних метрів. Власник квартири колишній заступник міністра оборони рф активно підтримує війну проти України. Раніше він обіймав посаду голови комітету з військово-технічного співробітництва, а нині є членом ради директорів оборонної корпорації та державним радником при міністерстві оборони рф. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір