Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У декларації депутата з Одещини виявили необгрунтованих активів на понад 7 мільйонів 

НАЗК перевірило декларацію депутата Ізмаїльської міської ради Геворга Авєтісяна за 2021 рік і встановило недостовірних відомостей на 7 мільйонів 104 тисячі 647 гривень. Також у цій декларації агентство вбачає можливі необгрунтовані активи на 7 мільйонів 102 тисячі 382 гривні.

Про це повідомляє редакція «Антикорупційного виміру». Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що дружина депутата Геворга Авєтісяна у 2021 році придбала нерухомості на 9,5 мільйона гривень. Зокрема йдеться про дачні будівлі за 616 тисяч гривень, дві земельні ділянки в Одесі за понад 8,6 мільйона гривень та 218 тисяч гривень.

Також НАЗК підрахувало, що Геворг Авєтісян витратив у 2021 році на життя 1,159 мільйона гривень, а його дружина — 6190 гривень. Порахувавши, можна дійти висновку, що родина депутата у 2021 році витратила загалом 10 мільйонів 665 тисяч гривень. 

Разом з тим у 2021 році дружина Ольга Авєтісян заробила 1 мільйон 368 тисяч гривень, а її чоловік Геворг Авєтісян — 2 мільйони 194 тисячі гривень. Виходячи з цього, витрати родини не збігаються з заробітками на 7 мільйонів 102 тисячі гривень. Де сім ‘я депутата взяла ці кошти на життя та покупки — невідомо.

Щодо недостовірних відомостей, то Геворг Авєтісян не вказав у декларації за 2021 рік інформації про деякі земельні ділянки, рухоме й нерухоме майно. Зокрема він зазначив, що з 2017-го року є власником автівки Jaguar XJ 2008 року випуску. Придбав її нібито за 350 тисяч гривень. Проте згідно з договором купівлі-продажу, що міститься у єдиному державному реєстрі транспортних засобів, придбав Авєтісян це авто за 897 тисяч гривень. 

Геворг Авєтісян вказав, що має готівкових заощаджень на 1,7 мільйона гривень та 80 тисяч доларів. Якщо перевести все у гривневий еквівалент за курсом 2021 року, ця сума становитиме 2 мільйони 182 тисячі гривень. НАЗК встановило, що знову ж таки доходи не сходяться з видатками, і депутат не міг заощадити цю суму. 

Зокрема через те, що у 2016 році він купив авто Volkswagen Touareg цього ж року випуску за 2 мільйони гривень. Пізніше депутат надав пояснення, що гроші на цю автівку йому нібито подарували батьки. НАЗК засумнівались у цих поясненнях, адже батьки Авєтісяна з 1998 по 2016 рік обоє сукупно заробили менше, ніж вартість цієї автівки — 1 мільйон 600 тисяч гривень. 

Тож порахувавши ці та інші витрати, НАЗК прийшло до висновку, що Авєтісян у своїй декларації допустив неточностей на понад 7 мільйонів гривень. 

Зазначимо, Геворг Авєтісян є депутатом Ізмаїльської міськради від партії «Слуга народу».  Водночас разом з дружиною Авєтісян володіє компанією «Евродор». Остання є одним з найбільших дорожніх підрядників на Одещині, і всі контракти на ремонти доріг в Ізмаїлі отримує фактично без конкурсу. Крім цього, у кошторисах фірми журналісти регулярно знаходять завищення цін.

Читайте також: Депутат від Слуг отримав підряд на 224 мільйони на утримання доріг району Одещини 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір