Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання на Одеському припортовому: Щодо екснардепа Грановського дозволили заочне розслідування

Апеляційна палата ВАКСу дозволила проводити заочне розслідування щодо колишнього народного депутата Олександра Грановського. Раніше він фігурував у справі розкрадання грошей на «Одеському припортовому заводі».

Про це повідомляє «Центр протидії корупції». Вищий антикорупційний суд понад рік розглядав питання проведення розслідування щодо колишнього нардепа Олександра Грановського. Він проходив підозрюваним у справі організації корупційної схеми на «Одеському припортовому заводі». Грановський, найімовірніше, у 2019 році виїхав з України й наразі перебуває у Великій Британії. Раніше запити про його екстрадицію направляли в Австрію та Англію.

Спочатку слідча суддя ВАКСу Лариса Задорожна відмовилась надавати дозвіл на заочне розслідування щодо екснардепа. Згодом колегія суддів Апеляційної палати ВАКСу задовольнили скаргу прокурора на рішення Задорожної й судді дозволили заочно розслідувати справу Грановського. Це дасть змогу завершити досудове розслідування й передати справу до суду. 

Проте варто зазначити, що процес передачі до суду не буде швидким. Адже у серпні 2024 року Вищий антикорупційний суд скасував підозру Олександру Грановському, скориставшись так званими «правками Лозового». Зараз прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оскаржують скасування підозри в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, 7 грудня 2022 року Вищий антикорупційний суд заочно заарештував Грановського з можливістю виходу під 124 мільйони гривень застави. До цього йому повідомили про підозру в організації злочинної схеми зловживань на Одеському припортовому заводі та оголосили у міжнародний розшук

За даними НАБУ, в березні-грудні 2015 року Грановський спільно з довіреною особою організував схему, відповідно до якої Одеський припортовий завод продавав добрива наперед визначеній компанії за цінами нижчими ринкових. Ця компанія нібито перепродувала їх за ринковими цінами іноземним компаніям, хоча насправді постачання продукції здійснював безпосередньо ОПЗ. Як наслідок, припортовий недоотримав прибутків на суму близько 93,3 мільйона гривень. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір