Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Миколаєві суд зобов’язав чиновників розірвати договір на 15 мільйонів — закупівлю визнали незаконною

Миколаївські аудитори виявили незаконну закупівлю послуг з автомобільного обслуговування. Чиновники уклали договір з фірмою, яка не надала всіх документів та не мала відповідного обладнання. Оскільки посадовці відмовились виконувати рекомендації аудиторів щодо розірвання договору, їх до цього примусили за допомогою суду. 

Як повідомляє Державна аудиторська служба, Управління інфраструктури Миколаївської обласної державної адміністрації провело закупило послуги з перевезення гуманітарних вантажів. Для цього Управління провело тендер й обрало переможця. Та аудитори виявили, що підрядник не відповідає вимогам тендерної документації.

Так, фірма, яку чиновники обрали переможницею, не надала інформацію про досвід виконання аналогічного замовлення, бо на власний розсуд визначила цю інформацію конфіденційною. Також підрядник не мав необхідного обладнання, матеріально-технічної бази та технологій, необхідних для надання послуги.

Та попри все це, Управління інфраструктури Миколаївської ОДА уклало з фірмою договір на 14,8 мільйона гривень. Аудитори зобов’язали посадовців розірвати цей договір, на що Управління інфраструктури відповіло позовом до суду.

Миколаївський окружний адміністративний суд своєю чергою відмовив у задоволенні позову, тож миколаївських посадовців зобов’язали розірвати договір з непідходящим підрядником. 

Читайте також: На Одещині прокуратура через порушення розірвала договір на 47 мільйонів

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір