Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Миколаївщини: півмільярдний ремонт, земля для (про)російського олігарха, підряди для продавчині пива

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій про події на Миколаївщині, що виходили протягом минулого тижня.

Новинський не хоче платити за землю. Проросійський політик, багаторазовий народний депутат України, бізнесмен Вадим Новинський наразі перебуває під санкціями, його активи арештовані. Щодо цієї особи ведеться слідство. СБУ проводить розслідування пособництва державі-агресору. Тим часом підприємство Новинського боргує мільйони за оренду землі і всіляко уникає сплати коштів. А от на сплату застави за мера Одеси Труханова в три рази більше грошей у Новинського знайшлося. 

Укриття від продавчині пива. Управління освіти та з гуманітарних питань Очаківської міської ради без проведення відкритих торгів уклало угоду на поточний ремонт укриття в місцевому ліцеї вартістю 3,4 мільйона бюджетних гривень. Виконувати роботи буде ФОП Сінкевіч Т.Б. Це 75-річна пані, яка ще кілька років тому займалася торгівлею алкогольними напоями, зокрема, пивом. 

Вартість ремонту дороги «дотягли» до половини мільярда. Служба відновлення та розвитку інфраструктури Миколаївської області уклала угоду на додаткові роботи з проведення капітального ремонту дороги державного значення Одеса-Мелітополь-Новоазовськ вартістю майже 68 мільйонів гривень. У 2023 році відомство вже укладало угоду на ремонт цієї дороги на суму понад 431 млн грн. До підрядника в журналістів багато питань. 

Продав чиновникам авто, завезені, як гуманітарку. В суді розглядають справу щодо директора ТОВ «Укравест» Олександра Чорного. Його фірма займалась поставкою автомобілів на замовлення Южноукраїнської міської ради та завезла автівки як гуманітарну допомогу, уникнувши митних платежів. Завезені як гуманітарку авто продали чиновникам, як звичайні транспортні засоби. 

«Благодійність» для ухилянтів. Керівницю благодійного фонду звинувачують у замаху на  сприяння в незаконному переправленні військовозобов’язаних через кордон та у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ. 45-річна жителька Миколаєва, як вважають правоохоронці, організувала незаконну схему зняття військовозобов’язаних з обліку за станом здоров’я.

Розтрата грошей оборонного підприємства. Директора оборонного підприємства та директора приватного товариства судитимуть за розтрату майна й службове підроблення. Слідство вважає, що внаслідок дій підозрюваних оборонне підприємство зазнало збитків у 2 мільйони гривень. Гроші, вважають правоохоронці, розтратили на модернізації навчальних стендів для контрольних і здавальних випробувань авіадвигунів.  

Керівництво гімназії «намутило» з землею. На Миколаївщині прокурори звернулись до суду, щоб розірвати договір про оренду земельної ділянки, який комунальна гімназія уклала з приватною фірмою. Гімназія лише користувалась землею і укладати відповідний договір вона не мала права. Під виглядом спільної обробки землі, керівництво навчального закладу здало ділянку в оренду, вважають в прокуратурі. 

Незаконна закупівля. Миколаївські аудитори виявили незаконну закупівлю послуг з автомобільного обслуговування. Чиновники уклали договір з фірмою, яка не надала всіх документів та не мала відповідного обладнання. Оскільки посадовці відмовились виконувати рекомендації аудиторів щодо розірвання договору, їх до цього примусили за допомогою суду. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір