Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

20 тисяч доларів замість депортації: На Одещині за хабарництво судитимуть міграційників

На Одещині завершили слідство щодо начальника ДМС та його підлеглого. Правоохоронці вважають, що вони вимагали 20 тисяч доларів в іноземця, якому загрожувала депортація. 

Як повідомляє ДБР, начальник управління міграційного контролю Державної міграційної служби Одещини та його підлеглий обіцяли за гроші уродженцю Республіки Молдова «вирішити питання», щоб залишитися в Україні. Чоловіку анулювали український паспорт, й на нього чекала примусова депортація. Посадовці нібито за 20 тисяч доларів мали допомогти іноземцю уникнути цього. 

Зокрема міграційники порадили чоловіку подати апеляцію й обіцяли допомогти виграти суд. Слідство встановило, що начальник ДМС та підлеглий мали підготувати необхідні документи аби вплинути на суддю. 

Обох посадовців затримали, повідомили про підозри та відсторонили від посад. Наразі вони перебувають під вартою з можливістю виходу під 70 мільйонів гривень застави для керівника ДМС та 7 мільйонів для його підлеглого. Справу розглянуть у суді. 

Крім цього, на початку червня 2024 року правоохоронці провели обшуки за місцем роботи та проживання посадовців. У них виявили гроші, у тому числі криптовалюту, коштовності та майно на суму щонайменше 150 мільйонів гривень. Вартість майна значно перевищує їхній законний заробіток.

На все майно наклали арешт, а в НАЗК наразі займаються справою незаконного збагачення міграційників. 

Фото: ДБР

Читайте також: У начальника відділу міграційної служби на Одещині нарахували необґрунтованих активів на 5,6 мільйона

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір