Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Будівництвом мережі водопостачання під Одесою зацікавилася поліція — про завищення цін повідомляли ЗМІ

Поліція розслідує справу щодо наміру здійснити розкрадання та привласнення бюджетних коштів на будівництві мережі водопостачання в селі Дачне Одеського району. Мова, зокрема, йде про договір, в якому журналісти «Наших грошей» знайшли вдвічі завищені ціни. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір», посилаючись на текст судової ухвали.    

Слідчій звернувся до суду за дозволом про доступ до речей та документів. В обґрунтуванні правоохоронець вказав, що укладаючи договори на проєктування та виконання робіт чиновники могли діяти в інтересах підрядників. В ухвалі не вказані замовник та підрядник, однак частково наведена назва закупівлі, тож можна визначити, що мова про будівництво мережі водопостачання від свердловини в селі Дачне. 

Правоохоронці підозрюють, що ціни на труби в кошторисах завищені. І варто зазначити, що у грудні 2023 року про ці самі факти повідомляло видання «Наші гроші». Тоді журналісти підрахували, що ціни завищені у два рази. 

Замовником робіт виступає Відділ з питань утримання комунального майна Дачненської сільської ради Одеського району Одеської області. Що стосується підрядників, то ТОВ «Одесагрогаз» збудує першу чергу за 9,17 млн грн, а ТОВ «Будівельна фірма Преміумстандартбуд» – другу чергу за 10,76 млн грн і третю чергу за 9,09 млн грн.

Послуги проєктування у 2023 році чиновники замовляли тричі. І в усіх трьох випадках підрядником виступало ТОВ «ІНЖДОРПРОЕКТ».  

Суд задовольнив прохання слідчого про надання доступу до речей і документів. 

Читайте також: Прикордонника з Одеси затримали — підозрюють, що допомагав ухилянтам

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір