Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вимагав «данину» з торгівця наркотиками: кропивницького оперуповноваженого взяли під варту

Ленінський райсуд Кропивницького обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на час слідства оперуповноваженому поліції головного управління Нацполіції у Кіровоградській області. Також фігурант може внести заставу. Його підозрюють у вимаганні хабаря з раніше судимого торгівця наркотиками.  

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з попередніми матеріалами справи, оперуповноважений відділу розкриття злочинів проти власності управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області вимагав хабар з раніше судимого чоловіка, щодо якого поліція вела чергове розслідування.  

Як каже слідство, у жовтні 2022 року оперуповноважений підбурив чоловіка продавати наркотики. При цьому пообіцяв «прикриття» від колег. За це вимагав щомісячно 8 000 гривень. При цьому погрожував, що у випадку відмови повпливає, аби чоловіку призначили найсуворіше покарання за раніше порушеною справою.

Згідно з текстом судової ухвали по справі, у листопаді 2022 та січні 2023 року, правоохоронець отримав від чоловіка хабар у сумі 16 000 гривень. «Транш» за грудень 2023 року мав бути у вигляді придбаного телефона.

Судячи з даних в судовій ухвалі, оперуповноваженому повідомили про підозру лише у вересні 2024 року. 

На суді, де посадовцю обирали запобіжний захід, слідство надало серед доказів протоколи про проведення контролю за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту. Тобто чоловік, з якого вимагали хабар, звернувся до правоохоронців і надалі передавав гроші під їхнім контролем та спостереженням.

Ленінський райсуд Кропивницького 13 вересня задовольнив клопотання прокурора про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 4 листопада 2024 року. Також фігурант може внести заставу в сумі 242 тисячі гривень. 

Читайте також: Фірми екснардепів з Кропивницького годували дітей фальсифікатом замість масла — справу передали до суду

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір