Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

За «відкати» судитимуть голову громади та посадовця на Кіровоградщині

На Кіровоградщині судитимуть голову ОТГ та очільника юридичного відділу. Обох підозрюють в отриманні неправомірної вигоди з підрядників в обмін на забезпечення їхньої перемоги у тендері. 

За інформацією Кіровоградської обласної прокуратури, голова об’єднаної територіальної громади змовився з начальником юридичного відділу, який також працює адвокатом та є депутатом Кропивницької райради.

Слідчі вважають, що посадовці вимагали 10% «відкату» з підприємця, натомість обіцяли йому організувати перемогу в тендері на ремонт доріг у громаді. За ремонтні роботи з асфальтування дороги підприємець мав отримати близько 2 мільйонів гривень, тож сума неправомірної вигоди мала становити 200 тисяч гривень.

Депутата та голову громади затримали під час передачі їм першої частини «відкату» на суму 90 тисяч гривень. Під час обшуків у офісі голови громади та у кабінеті адвоката знайшли чорну бухгалтерію та документи. 

Обом повідомили про підозри в отриманні неправомірної вигоди. Слідство щодо посадовців завершилось й наразі справу передали до суду. Обвинуваченим загрожує позбавлення волі до десяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: Правоохоронці розслідують привласнення коштів та 30% «відкату» на підрядах з відновлення на Миколаївщині

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір