Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині керівника підприємства відправили до СІЗО за розкрадання мільйонів на будівництві мосту

Після перевірки Держаудитслужби слідчі відкрили кримінальне провадження й заарештували керівника приватного підприємства. Той на замовлення Миколаївської ОДА мав збудувати міст через Південний Буг, але, за версією слідчих, розікрав на будівництві майже 40 мільйонів гривень.

Як повідомляє Державна аудиторська служба України, Департамент містобудування, архітектури й капітального будівництва Миколаївської ОДА провів закупівлю послуг з будівництва мосту. Переможець торгів — приватне мале підприємство — мало звести мостовий перехід через річку Південний Буг. 

Проте Держаудитслужба сумнівалась щодо того, чи зможе підрядник виконати замовлення такого масштабу. Тож аудитори взялись перевіряти закупівлю, й встановили, що тендерна документація торгів не відповідала вимогам законодавства. По-друге, переможець не надав витягу щодо того, чи керівник підприємства притягувався до кримінальної відповідальності й мав судимість. 

Попри ці порушення, Департамент містобудування Миколаївської ОДА уклав з фірмою договір на 44,5 мільйонів гривень. Після висновків аудиторів правоохоронці заарештували підприємця. Слідство встановило, що окрім порушень тендерних процедур, підрядник не виконав роботи за договором, натомість отримав на рахунок своєї фірми 39 мільйонів гривень.

Підприємцю повідомили про підозру у заволодінні майном. До нього застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з заставою у розмірі 40 мільйонів гривень. 

Читайте також: На Миколаївщині планують ремонт мосту за 438 мільйонів: депутатська компанія вже отримала за це 200 мільйонів

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір