Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд на Одещині виніс вирок працівнику РТЦК: вимагав 300 літрів пального за відстрочку

Суд в місті Подільськ визнав винним старшого офіцера мобілізаційного відділення місцевого РТЦК Володимира Чеха. Його звинувачували у вимаганні хабаря пальним.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір»

Старшого офіцера мобілізаційного відділення Подільського РТЦК та СП Володимира Чеха було затримано у травні 2024 року. Він вимагав у місцевого жителя хабар у вигляді 300 літрів пального. У разі відмови обіцяв заважати отримати тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного.

Документ потрібен був чоловіку для оформлення бронювання від призову. Містянин працював на об’єкті критичної інфраструктури, й мав законне право на відстрочку. Пізніше засуджений запропонував чоловіку дати йому хабар у грошовому еквіваленті.

Посадовця ТЦК затримали 10 травня після одержання ним 15 000 грн.

Котовський міськрайонний суд визнав винним Володимира Чеха в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у виді штрафу в розмірі 68 000 грн. Також засудженому заборонено обіймати посади в ТЦК та СП та займатися діяльністю, повʼязаною з забезпеченням виконання законодавства в питаннях військового обовʼязку і служби, мобілізації на два роки.

Зауважимо, що згідно з декларацією за 2023 рік Володимир Чех та його дружина – співробітниця управління освіти Подільської міської ради – не мають де жити. В їхній власності немає жодного об’єкта нерухомості. Також вони не зазначають, що винаймають чи безкоштовно використовують якесь житло. Єдине, що є у подружжя – автомобіль Hyundai Accent 2007 року випуску.

Читайте також: Схема в Одеському ТЦК: затримали оператора системи «Оберіг»

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір