Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині чиновники замовили будівництво укриття з переплатою в понад 4 мільйони 

Коблівська сільрада замовила товариству будівництво протирадіаційного укриття на території Рибаківського ліцею. Виявилось, що вартість матеріалів у кошторисі підрядника значно вища від ринкових цін. 

Як повідомляє «Dozorro», відділ освіти Коблівської сільради обрав підрядника, який збудує укриття для ліцею за 89,7 мільйона гривень. На торги з’явилась лише одна фірма — ТОВ «Німфан». Пропозиція товариства відрізнялась від запропонованої вартості лише на 0,27%.

З ціни у кошторисі 55 мільйонів гривень витратять на будівельні матеріали. Найзатребуваніші позиції виявились дорожчими ніж на ринку. Наприклад, бетонну суміш В25 [М350] порахували по 5571 гривні за кубометр, тоді як  «Миколаївський завод залізобетонних виробів» продає цей самий бетон за 3340 гривень за кубометр. Тобто коблівські чиновники лише за бетон переплатять ТОВ «Німфан» близько 3,6 мільйона гривень. 

Задорого підрядник порахував і цементний розчин М150 — по 5078 гривень за кубометр. Той самий «Миколаївський завод залізобетонних виробів» продає його по 2990 гривень за кубометр, а магазин «ПромБудЦентр» — по 3642 гривні за кубометр. Загальна переплата на деяких будматеріалах може сягати 4,4 мільйона гривень.

Оскільки договірна ціна за будівництво укриття тверда, то Відділ освіти не може просто скоригувати вартість на матеріали в актах виконаних робіт. Зазначимо, що підрядник ТОВ «Німфан» саме і розробив проєктну документацію на це будівництво, отримавши за це 885 тисяч гривень. 

Загалом, в Рибаківці Миколаївської області будівництво укриття обійдеться в рекордну суму, якщо порівняти з іншими регіонами на півдні. Зокрема це укриття для одного учня вартуватиме 230 тисяч гривень. В Одеській області, наприклад, найдорожче укриття коштуватиме 131 тисячу гривень за місце.

Читайте також: Правоохоронці виявили, що одеська фірма робила модульні укриття в «кустарних умовах»

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір