Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головні події Херсонщини: Антикорупційний огляд

Протягом минулого тижня на Херсонщині передали до суду справу про масштабні розкрадання на обстеженні пошкоджених об’єктів. Також стало відомо, що «Укргідроенерго» скасувало закупівлю на 365 мільйонів, а ексчиновник, якого судять за колабораційну діяльність в Україні вже встиг попастися на хабарі в окупантів. Детально про це читайте в матеріалі «Антикорупційного виміру». 

Розкрадання на обстеженні будівель. Директорку департаменту розвитку територій Херсонської ОВА судитимуть за заволодіння коштами. Її разом з власницею приватного товариства та директором підозрюють у розкраданнях під час обстежень пошкоджених об’єктів в регіоні. Справу передали до суду. Мова про розкрадання 7,7 мільйона гривень на обстеженнях об’єктів соціальної інфраструктури на Херсонщині. 

Знищення Каховської ГЕС. «Укргідроенерго» скасувало закупівлю юридичних послуг на 365 мільйонів гривень щодо забезпечення юридичного представництва в міжнародному арбітражі з питань відшкодування втрат, спричинених знищенням Каховської гідроелектростанції, яку підірвали російські окупаційні війська в червні минулого року. Таке рішення було ухвалене для того, щоб забезпечити відповідність дій компанії ширшій національній стратегії України. 

Окупанти судять свого поплічника корупціонера. Колишнього окупаційного міністра охорони здоров’я Херсонської області Вадима Ільмієва судять вже не тільки в Україні, а і в росії. У жовтні 2024 року російський слідчий комітет повідомив про те, що справу Ільмієва передали до суду.  Ільмієв разом з окупаційним головним бухгалтером та ще кількома спільниками у 2023 році розікрали російські бюджетні кошти, які росіяни спрямували на зарплати лікарям в окупації, на загальну суму понад 300 мільйонів рублів. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір