Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Тижневий огляд

Протягом минулого тижня «Антикорупційний вимір» підготував публікації про суперечливі тендери та актуальні судові справи. Зазначимо, що в останній період побільшало проваджень, що пов’язані з перешкоджанням мобілізації.  Пропонуємо стислий огляд основних новин.

Перешкоджав мобілізації. У Світловодську Кіровоградської області засудили чоловіка, який адміністрував Telegram-канал, де сповіщав про мобілізаційну роботу співробітників ТЦК. Він отримав 2 роки «умовно». Як встановило слідство, чоловік створив Telegram-канал, де з липня по вересень 2024 року повідомляв про маршрути пересування військових, які виконували мобілізаційну роботу, локації патрулів. Для конспірації використовував евфемізми та графічні зображення овочів. Також такі повідомлення поширювали учасники каналу.

Ремонт Будинку культури. Підвисоцька сільська рада Кіровоградської області 23 вересня уклала з ПП «Владарт» угоду про капремонт фасаду будинку культури. Ціна закупівлі – 985 тисяч гривень. За даними з системи Prozorro, закупівлю провели без конкурентного тендера напряму звернувшись до підрядника. Згідно з умовами договору до кінця грудня 2024 року компанія повинна провести капремонт фасаду будинку культури у селі Підвисоке. Проєкт фінансується з місцевого бюджету.

Видавала «білі квитки». В Олександрії Кіровоградської області голові військово-лікарської комісії, терапевтці Центральної міської лікарні, суд обрав запобіжний захід на час слідства. За версією слідства, очільниця ВЛК ставила військовозобов’язаним неправдиві діагнози на підставі яких надалі визнавала їх непридатними до служби й виключала з військового обліку. Слідство зафіксувало два такі випадки. Зокрема у травні 2022 року та січні 2023 року жінка виписала відповідні документи двом чоловікам. Надалі вони виїхали у Польщу.

Підпал авто військового. Жителька Олександрії Кіровоградської області, яка підпалила авто військового, отримала 6 років ув’язнення. За матеріалами справи, жінка в жовтні 2023 року з метою пошуку заробітку приєдналася до однієї з груп у Telegram. Вона погодилась на пропозицію підпалювати авто співробітників ТЦК. Також їй написали інструкції, як виготовити запальну суміш та краще підпалити машину. За це їй обіцяли 10 тисяч гривень.

Фейкове навчання. Колишня керівниця відділу коледжу у Кропивницькому отримала підозру у хабарництві. СБУ вважає, що жінка регулярно вимагала хабарі у чоловіків призовного віку. За гроші жінка нібито обіцяла призовникам фіктивний вступ на денний стаціонар, аби отримати відстрочку від мобілізації. Таке «навчання» обходилось абітурієнтам в 100 тисяч гривень.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір