Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Затримання помічника судді з Кропивницького та юриста держпідприємства: Деталі справи

Нещодавно «Антикорупційний вимір» повідомляв про затримання у Кропивницькому за підозрою в хабарництві помічника судді районного суду та юриста держпідприємства. Редакція дослідила ухвали по цій справі, що наразі оприлюднені в Реєстрі судових рішень та повідомляє деталі.  

Так, згідно з фабулою справи, до поліції області звернувся чоловік, який заявив, що юрист держпідприємства «Схід ГЗК «Інгульська шахта»  у змові з помічником судді Ленінського районного суду вимагають у нього 25 000 гривень.

Хабар нібито передбачався за вплив на прийняття суддею Ленінського районного суду рішення про не притягнення до адміністративної відповідальності, скасування у судовому порядку протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 156 КУпАП України (порушення правил торгівлі підакцизним товаром) та повернення вилученої підакцизної продукції на суму 32 000 гривень.

При цьому, якби суддя відмовив у поверненні вилученої продукції, хабар зменшувався до 10 000 гривень.

В рамках розслідування поліція задокументувала дві зустрічі юриста держпідприємства з заявником, під час яких останній передав 10 000 гривень.

Фігурантів затримали 7 жовтня та оголосили про підозру за частиною 2 статті 28, частиною 3 статті 369-2 КК України, тобто у зловживанні впливом за попередньою змовою.

Кіровський райсуд Кропивницького обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді застави – 90 і 75 тисяч гривень юристу й помічнику судді відповідно.

Прокуратура області повідомляла, що під час обшуку в одного з підозрюваних виявили 42 тисячі доларів та 82 тисячі гривень, законність походження яких перевіряють.

Відомо, що Кіровський райсуд 16 жовтня наклав арешт на гроші, що виявили у юриста Інгульської шахти. Також у вказаній ухвалі згадується, що під час обшуку в юриста вилучили два екземпляри клопотання про закриття провадження у справі судді Ленінського районного суду №405/6131/24. Ця справа стосується адмінпорушення щодо торгівлі сигаретами без акцизних марок. Згідно з нею, 4 жовтня суддя Ленінського райсуду закрив адмінправопорушення.

За інформацією з порталу «Судова влада», підозрюваний помічник судді – Ігор Скляренко. У квітні минулого року він подавав декларацію як кандидат на посаду прокурора.

Другий підозрюваний – Олександр Плетньов. За інформацією з аналітичної платформи Youcontrol, у 2020 році він балотувався до Кропивницької міської та Фортечної районної рад від партії «За майбутнє».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: На Кіровоградщині засудили чоловіка, який сприяв зриву мобілізації та перешкоджав ЗСУ

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір