Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В очільниці Миколаївського МСЕКу знайшли 450 тисяч доларів готівки та російський паспорт сина

Керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Миколаївської облради вважають причетною до корупційних схем для ухилянтів. У неї знайшли 450 тисяч доларів, які ймовірно є доходом від незаконної діяльності, а також російський паспорт її сина. 

Як повідомляє Служба безпеки України, керівниця Миколаївського МСЕКу заробляла на ухилянтах, а нелегальні прибутки приховувала. Так, протягом 2015-2023 років посадовиця у своїх деклараціях прозвітувала про загальний дохід у 2 мільйони гривень. 

Водночас під час обшуків правоохоронці знайшли понад 450 тисяч доларів готівки та колекцію ювелірних виробів, які, вважають слідчі, вона зберігала за різними адресами. Більшість грошей та коштовностей знайшли в помешканні її сина — інтерна медичного вишу. СБУ знайшла у нього і російський паспорт. 

За даними слідства, хлопець оформив російське громадянство у колишньому генконсульстві рф в Одесі до початку повномасштабної війни. Посадовиця оформила на свого сина також і три незадекларовані квартири. 

Також слідчі вважають, що у 2023 році керівниця обласного МСЕКу зробила собі та сину 2-гу групу інвалідності, аби отримувати від держави додаткові пільги та соціальні виплати. Їй готують повідомлення про підозру. 

Фото: СБУ 

Читайте також: На Кіровоградщині розслідують справу про вимагання хабаря з ветерана війни за оформлення інвалідності

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір