Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Помічник депутата з Одещини, якого судять за корупцію, отримав підряд на ремонт школи

Кубейська сільська рада заплатить понад 1,3 мільйона гривень фірмі, яка повʼязана з оточенням депутата Болградської районної ради від партії «Довіряй ділам» Олександра Кащі. Власника фірми на даний момент судять за привласнення грошей громади на ремонтах. Наразі його фірмі довірили провести ремонт будівлі навчального закладу в селі Оріхівка.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір»

Відділ освіти Кубейської сільської ради уклав угоду щодо капітального ремонту будівлі з утепленням тиру Оріхівського ліцею, початкової школи та гімназії ім. О.П. Малінова в селі Оріхівка на вулиці Шкільна, 82 б. Роботи обійдуться бюджету в 1 349 731,76 грн. 

Закупівлю проводили без використання електронної системи. Тобто чиновники на власний розсуд вирішили, кому хочуть віддати контракт. Він дістався фірмі «Бессарабіястрой», про яку неодноразово писав «Антикорупційний вимір».

Єдиним бенефіціаром компанії є Сергій Ратков з села Богданівка. Цей чоловік раніше працював в лавах ДСНС. Крім того, у 2020 році він балотувався в районну раду від партії «Наш Край». Певний час Ратков значився помічником-консультантом колишнього депутата Одеської обласної ради Олександра Кащі, який наразі є представником «Довіряй Ділам» в Болградській районній раді.

Важливо підкреслити, що Сергія Раткова наразі судять за розкрадання бюджетних коштів, скоєного за попередньою змовою з групою осіб. В матеріалах справи йдеться про привласнення грошей на ремонті навчального закладу в смт. Бородіно. Подробиці про учасників змови можете прочитати в матеріалі «Антикорупційного виміру».

До речі, в грудні минулого року освітяни Кубейської сільради вже замовляли аналогічний ремонт за 1,4 млн грн. Тоді підряд дістався ФОП Вікторія Мельник. Але вона не спромоглася завершити роботи. Станом на кінець серпня 2024 року підприємиці заплатили за роботу  72 686,44 грн.

Читайте також: На Одещині мільйонний підряд ледь не віддали скандальному забудовнику: журналісти знайшли завищення цін

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір