Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію: Тижневий огляд подій на Одещині

Протягом минулого тижня на Одещині скасовували сумнівні тендери та затримували підозрюваних у хабарництві, обговорювали прокурорські пенсії та сумнівних підрядників. Тим часом фігуранти кримінальних справ намагалися «заплутати сліди». Детально про це читайте в матеріалі «Антикорупційного виміру».  

Підряди підозрілим. Кубейська сільська рада заплатить понад 1,3 мільйона гривень фірмі, яка повʼязана з оточенням депутата Болградської районної ради від партії «Довіряй ділам» Олександра Кащі. Власника фірми наразі судять за привласнення грошей громади на ремонтах. Наразі його фірмі довірили провести ремонт будівлі навчального закладу в селі Оріхівка.

Прокурори з інвалідністю. Офіс Генерального прокурора проводить службові розслідування щодо законності отримання прокурорами в регіонах статусу особи з інвалідністю. З-поміж південних областей, на Одещині найбільший відсоток прокурорів з таким статусом — майже 9,5%. 

Пенсія Кіпера. Олег Кіпер домігся від Пенсійного фонду виплати пенсії за вислугу років в якості прокурора. Оскільки йому не вистачало стажу, він у суді домігся, аби йому зарахували стажем періоди навчання в Одеській юридичній академії.

Схід безкарності Хасана. Підрядна компанія, яку полюбляли одеські чиновники і яка стала фігурантом резонансної кримінальної справи, перейменована та «скинута» на іноземця. Раніше вона називалась «Укрбуд Трест» та належала одеситам, а зараз це «Солодкий схід Хасана» й володіє нею іноземець. На останнього, записано десятки підозрілих фірм по всій Україні. Також фірма змінила вид діяльності. Будівельники «раптово» перемкнулися на торгівлю кавою та прянощами.     

90 мільйонів аби-кому. В Одесі посадовці планували заплатити 90 мільйонів гривень за реконструкцію будівлі школи фірмі, яка не має відповідного досвіду і кваліфікованих працівників. Наразі за сприянням БЕБ процедуру закупівлі скасували. 

Скасування угоди з підрядником, який завищував ціни. Раухівська селищна рада на Одещині скасувала тендер на реконструкцію дитячого садка за 147,5 мільйона гривень. Багатомільйонний бюджетний підряд мала отримати фірма, яка раніше завищувала ціни у кошторисах. Угоду ледь не підписали з єдиним учасником відкритих торгів — ТОВ «Інтобуд». Ця фірма відома скандальними ремонтами казарм для морпіхів у Миколаєві. 

Спроба підкупу. На Одещині чоловіку повідомили підозру у незаконному переправленні людей через кордон та у наданні хабаря службовій особі. Житель області промишляв переправленням військовозобов’язаних чоловіків через кордон за гроші. Переправлення нібито здійснювали в обхід пунктів пропуску на ділянці Придністровського регіону Молдови.

Пішки до Приднєстров’я. Начальник сектору водної поліції одеського райуправління підозрюється в тому, що переправляв за кордон призовників, які не мали права на виїзд. Зокрема слідство вважає, що поліцейський разом зі спільником знаходили «клієнтів» й допомагали пішки дістатись невизнаного Придністров’я в обхід пунктів пропуску в Роздільнянському районі Одещини. 

Справа про хабарництво судді. Судді ВАКСу відмовились закривати кримінальне провадження щодо судді Болградського райсуду через закінчення строків досудового розслідування. Відповідне клопотання подали адвокати підозрюваного. Мова про Сергія Висоцького, суддю Болградського районного суду Одеської області, якому інкримінують підбурювання до хабарництва та шахрайства.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір