Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Херсонщини: декларації нардепів та колаборанти, які втекли на краденому авто

Впродовж першого тижня квітня ЗМІ публікували чимало різноманітної аналітики щодо майна посадовців усіх рівнів. І «Антикорупційний вимір» не лишився осторонь. Багато цікавого про декларації херсонських чиновників і депутатів редакція вже встигла розповісти. Але не лише про них.

Що ж цікавого в деклараціях. 31 березня 2024 року минув строк подачі декларацій, зокрема народними депутатами України, за 2023 рік. «Антикорупційний вимір» проаналізував декларації нардепів з Херсонщини. Наразі їх четверо: Вікторія Вагнер, Павло Павліш, Сергій Козир та Володимир Іванов. П’ятий – Олексій Ковальов – пішов на співпрацю з росіянами і виявився в результаті мертвим у серпні 2022 року. Що цікавого в деклараціях нардепів читайте тут

Колишній заступник херсонського міського голови, також колишній заступник прокурора Херсонської області Сергій Циганок нині працює в Одесі – на державній службі. Заробляє при цьому майже вдвічі менше, аніж раніше. Ще й дружина закрила свого ФОПа, який у 2022 році приніс їй 600 тисяч гривень. Як живе колишній херсонський чиновник в Одесі, можна почитати ось тут.

Минулого тижня стало відомо про підозру херсонцю Олександру Ясенчуку, який під час окупації Херсона (осінь 2022 року) втік на авто організації, в якій працював, на лівий берег Дніпра на Херсонщині, тобто до окупантів. І скоріш за все, разом із дружиною Тетяною, яка «засвітилась» на роботі з окупантами. Детально про це ось тут.

У реєстрі корупціонерів опинились два мешканці Херсонщини. Обидва отримали протоколи про корупцію, бо хотіли «вирішити» питання, пов’язані з авто: один порушив правила дорожнього руху, інший — хотів повернути автівку, вилучену через нетверезе водіння. До креативних методів хабарництва обидва не вдавались. Як саме вони пропонували хабар поліцейським, можна дізнатись ось тут.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір