Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеська облрада хоче бронювати охоронців, а ОВА приховує список підприємств, що мають бронювання

На сесії Одеської обласної ради депутати ухвалили рішення надіслати звернення до Уряду з проханням про можливість надавати бронь від мобілізації 50% працівників охоронних агентств. Водночас в Одеській обласній військовій адміністрації приховали від журналістів, які підприємства в області мають право бронювати своїх робітників.

Про це пишуть журналісти «Інтенту». Так, на сесії Одеської обласної ради 21 червня депутати прийняли рішення надіслати звернення до прем’єр-міністра України та Кабінету Міністрів України. У зверненні депутати просять змінити постанови щодо деяких питань мобілізації, зокрема, прийнявши рішення про бронювання від служби 50% працівників охоронних агенцій.

Ця пропозиція надійшла від постійної комісії, яку очолює депутат Андрій Бабенко. Цікаво, що він очолює в Одесі і охоронну фірму «Самсон». Бабенка на сесії не було, отож доповідачем виступив інший депутат з цієї ж комісії, Сергій Червяков. 

Він розповів про ініціативу щодо включення суб’єктів критичної інфраструктури охоронної діяльності до переліку об’єктів критичної інфраструктури з можливістю бронювання до 100% військовозобов’язаних працівників. Але під час обговорення ухвалили рішення у зверненні до уряду просити про бронювання саме 50% працівників охоронних агенств. 

Водночас в Одеській обласній військовій адміністрації не надали доступ до переліку підприємств, яким дозволено бронювати працівників від мобілізації. Центр публічних розслідувань подав до Одеської ОВА інформаційний запит, а у відповідь отримав таке повідомлення:

 «В обласній державній (військовій) адміністрації відсутня запитувана публічна інформація у розумінні Закону».

Читайте також: Миколаївська ОВА забронювала 71 підприємство, серед яких фігуранти корупційних скандалів

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

4 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір