Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївська ОВА забронювала 71 підприємство, серед яких фігуранти корупційних скандалів

Миколаївська ОВА обрала 71 підприємство, працівники яких зможуть отримати бронь від військової служби. Це державні, комунальні та приватні установи. Журналісти встановили, що серед них є фігуранти корупційних скандалів. 

Про це пишуть журналісти «Nikcenter». Так, Миколаївська ОВА забронювала 71 підприємство як критично важливе. Серед них майже 40 позицій займають комунальні та державні установи. Здебільшого це медичні, культурні та спортивні заклади. 

До списку увійшли і приватні підприємства, найбільше ті, що виконують будівельні роботи. Таких компаній 12. Це ті фірми, що ремонтують об’єкти соціальної та критичної інфраструктури, дороги, а також відновлюють постраждалі від війни об’єкти. Проте журналісти встановили, що частина заброньованих підприємств є фігурантами корупційних скандалів. 

Зокрема «Миколаївміськбуд» та «Газводмонтаж» виграли скандальні тендери на реконструкцію водогону в Миколаєві, які наразі через суд намагається розірвати прокуратура через порушення. Цей підряд став відомим завдяки затягуванням строків та завищенням цін матеріалів. Фірмою «Миколаївміськбуд» керує Віктор Відін – брат колишньої начальниці управління комунального майна Миколаївської облдержадміністрації Ольги Відіної. 

Належить «Миколаївміськбуд» Михайлу Жендубаєву. Він є і власником ТОВ «Будівельник 101», яке також внесли до критично важливих підприємств, що підлягають бронюванню. В цей список потрапило ТОВ «Вертикаль-Миколаїв», власником якого є той самий Віктор Відін.

Забронювала своїх працівників і компанія «Житлопромбуд-8». Вона відома тим, що наприкінці 2023 року Департамент містобудування без конкурсу віддав їй реставрацію гімназії у Миколаєві за 145 мільйонів. Раніше «Житлопромбуд-8» платив штраф у понад 6 мільйонів гривень за змову на торгах і мав би на три роки бути від них відстороненим. Та попри це, з 2022 року «Житлопромбуд-8» отримав підрядів на 252 мільйони. Фірма має близько 80-110 працівників. 

Зможе забронювати своїх робітників і товариство «Кайсер», яке неодноразово отримує мільйонні підряди у Миколаєві попри те, що часто завищує ціни на матеріали. Цікаво, що за даними Youcontrol, «Кайсер» за останні два роки отримав підрядів на майже 98 мільйонів, хоча мав в середньому по два працівники. 

Читайте також: На Одещині чоловіків «відмазували» від служби, фіктивно працевлаштовуючи на об’єкти критичної інфраструктури

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір