Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївські чиновники «подрібнили» закупівлю проєктів водогону і обрали підрядників без конкурсу

Скандальна реконструкція водогону у Миколаєві вкотре привернула увагу правоохоронців та аудиторів. Держаудитслужба під час ревізії встановила, що замовник штучно розділив закупівлю проєктних робіт на 12 частин, й це дало змогу обрати підрядників без тендеру.

Про це пишуть журналісти «Nikcenter». Державна аудиторська служба під час перевірки дійшла висновку, що Департамент містобудування, архітектури та капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації, який виступає замовником, штучно розділив предмет закупівлі, й замість трьох тендерів провів дванадцять. Йдеться про розробку проєктно-кошторисної документації для реконструкції ділянок водогону у Миколаєві. 

Чиновники обладміністрації замовили окремі проєктно-кошторисні документи для 12 ділянок водогону, які є частиною трьох об’єктів «Миколаївводоканал». Та аудитори вважають, що у цьому немає сенсу, адже всі три об’єкти мають єдине призначення, однакові за характеристиками й функціоналом.

Розподіл закупівлі на 12 окремих угод дав змогу знизити ціновий поріг у 1,5 мільйона гривень, а відтак обрати без аукціону підрядників для розробки проєктно-кошторисної документації.

Таким чином у квітні 2023 року Департамент містобудування Миколаївської ОДА без тендеру уклав 12 договорів на загальну суму понад 16,7 мільйона гривень. Протягом травня-липня департамент перерахував гроші й отримав проєкти робіт. 

Чотири підряди отримала ФОП Ольга Вороніна, ще по три — ТОВ «Конкорд Проект» та ТОВ «Центральний проектний інститут міста Миколаєва». Дві угоди уклали з «Проєктною компанією «Альянс». За результатами перевірки аудитори звернулись до СБУ у Миколаївській області. 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА у вересні 2023 року за результатами тендерів уклав вісім угод на реконструкцію водогону в Миколаєві загальною вартістю 836 мільйонів гривень. Закупівлі ще на 209 млн оскаржувались в АМКУ.

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір