Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Пожежну сигналізацію в Одеському онкодиспансері відремонтує цікава фірма за найвищу ціну

Одеський протипухлинний центр провів закупівлю робіт з капітального ремонту системи пожежної сигналізації в хірургічному відділенні. Переможцем торгів обрали фірму «Фаетон-2020», пропозиція якої була найдорожчою. У квітні та травні цього року медзаклад без торгів вже віддав три підряди з ремонту пожежної сигналізації фірмі з тими ж власниками та майже аналогічною назвою «Фаетон-2002».

Редакція «Антикорупційного виміру» зʼясувала, що засновники цієї фірми повʼязані з родиною колишнього заступника голови ДСНС Одеської області, якого звільнили після однієї з масштабних пожеж в Одесі.

Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр провів відкриті торги щодо капітального ремонту систем пожежної сигналізації, керування евакуюванням та цілодобового спостерігання для хірургічного відділення.

В аукціоні взяли участь три компанії. Найменшу вартість за роботи пропонувала ТОВ «Охорона Мастерс Безпека» 2,09 млн грн. ТОВ «Мале підприємство «Годсенд ЛТД» пропонувало свої послуги за 2,22 млн грн. Однак в онкодиспансері обрали компанію з найвищою ціною – ТОВ «Фаетон-2020». В результаті роботи обійдуться в майже 2,9 млн грн. 

Зауважимо, що за даними YouControl фірмою «Фаетон-2020» володіють Наталія Філатова та Павло Чистяков. Останній також значиться директором компанії. Головною бухгалтеркою фірми вказано Олену Марущак. Всі троє з аналогічними долями та посадами присутні в старій фірмі з майже такою самою назвою ТОВ «Фаетон-2002», заснованій в Криму. 

За даними аналітичної платформи YouControl серед власників цієї фірми раніше був громадянин росії Віктор Сулін, а разом з ним часткою володів Сергій Вовк. Останній, за даними bihus.info є рідним братом колишнього заступника голови ДСНС в Одеській області.

Йдеться про Михайла Вовка, якого разом з шефом Віктором Федорчаком було звільнено після чергової трагічної пожежі в Одесі, яка сталася в будівлі коледжу економіки права та готельно-ресторанного бізнесу в грудні 2019 року. Тоді через відсутність пожежної сигналізації та контролю з боку ДСНС загинуло 16 осіб. 

Зауважимо, що окрім контракту з ТОВ «Фаетон-2020» на 2,9 млн грн, Одеський онкодиспансер нещодавно укладав угоди і з «Фаетон-2002». У квітні 2024 року медзаклад без тендеру віддав фірмі підряд на 820 000 грн з капремонту пожежної сигналізації у відділенні імунотерапії. А у травні «Фаетон-2002» отримав підряди з ремонту сигналізацій харчоблоку за 718 000 грн та у відділенні поліхіміотерапії за 989 000 грн.

Читайте також: Одеська облрада хоче бронювати охоронців, а ОВА приховує список підприємств, що мають бронювання

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір