Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ремонтом тролейбусів в Одесі займатиметься учасник схеми по розкраданню коштів КП «Киевпастранс»

Комунальне підприємство «Одесміськелектротранс» провело тендер з пошуку компанії, яка буде виконувати середній ремонт тролейбусів. Переможцем торгів стала фірма «Укртех Ресурс». Вона виграла, запропонувавши свої послуги за трохи більш ніж 23,8 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Фірма, створена менше ніж рік тому, виграла тендер по ремонту тролейбусів в Одесі. У 2016-2017 роках власник цієї компанії був причетний до схем керівництва КП «Киевпастранс».

На початку лютого ця ж фірма отримала від КП «Одесміськелектротранс» договір на 27,5 млн грн по переговорній процедурі. Мова йде про послуги з технічного обслуговування одеських тролейбусів. Тобто загалом комунальне підприємство планує заплатити фірмі більш ніж 51,3 млн грн за утримання міського електротранспорту.

З відкритих джерел відомо, що компанію «Укртех Ресурс» було створено в березні минулого року, тобто 10 місяців тому. Власником і керівником компанії значиться Вадим Шива з Одеси. До квітня 2018 року він був власником ТОВ «Торгівельна компанія «АБС». Вона, як і «Укртех Ресурс» була зареєстрована в Одесі на вул. Академіка Воробйова, 1А.

За часів Шиви фірма засвітилася у матеріалах кримінального провадження про фіктивне підприємництво та привласнення коштів в Києві. Слідчими СБУ було встановлено, що у 2016 році керівництво КП «Киевпастранс» змовилося з низкою підрядних організацій, серед яких була фірма «АБС» Шиви.

Доречі, що тодішній директор компанії ТК «АБС» Костянтин Кравченко минулого року зареєстрував свою компанію ТОВ «Мет Електро Трейдинг». В грудні 2021 року, через два місяці після реєстрації фірми вона взяла участь у тендері КП «Одесміськелектротранс» і отримала з порогу договір на більш ніж 6,5 млн грн.

Наразі ТК «АБС» записана на офшор під назвою «Норсат Лтд» (Сейшели). Директором значиться Володимир Степанов.

На цю офшорну компанію оформлено чимало фірм по всій Україні. Згідно з даними YouControl загалом їх налічується 84. В багатьох випадках директорами цих фірм виступають вищезгаданий Степанов, Олексій Горбунов, Олег Новохатський та Віктор Сідоров. Зокрема «Норсат Лтд» зараз зазначено власницею компанії ТОВ «Норсат Ужгород», ПП «Нове ТВ» (Одеса), «ТІР Запчастини Лтд» (Запоріжжя), ТОВ «Молокозавод» (Суми).

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Антикорупційний вимір