Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі колишні чоловік та дружина розігрують між собою тендери

14 лютого комунальне підприємство ЖКС «Пересипський» провело тендер з пошуку підрядника для технічного обслуговування ліфтів та систем диспетчеризації. В тендері брали участь дві компанії: ТОВ «Гранд Портал Сервіс» та ТОВ «Експрес Ліфт». Остання перемогла, запропонувавши свої послуги за 527 656 грн.

Про це стало відомо з порталу публічних закупівель «Прозоро».

Власницею і директоркою компанії «Експрес Ліфт» є Ольга Волова. Статутний капітал фірми складає всього лише 100 грн, але це не заважає їй стабільно отримувати підряди. Співпрацює Волохова в основному з Департаментом міського господарства Одеської міськради та підпорядкованими йому ЖКС.

Компанія «Гранд Портал Сервіс», яка була конкурентом Волової на торгах, належить одеситу Дмитру Захаренко. При детальному вивчені з’ясувалося, що зовсім нещодавно він ще був одружений на Ользі Воловій. Остаточно розлучилися вони наприкінці серпня 2021 року, але мають спільних дітей.

Цікаво, що в лютому-березні 2021 року, коли Захаренко і Волова ще перебували у шлюбі, вищезгадані фірми так само розіграли між собою тендер з ремонту та техобслуговування ліфтів для КП ЖКС «Черьомушки». На той момент Волова навіть ще не подала на розлучення. Це сталося лише в червні 2021 року.

Під час дослідження діяльності цих компаній ми звернули увагу, що за юридичною адресою фірми «Експрес Ліфт» (Одеса, Італійський бульвар, 1 кв. 12) також зареєстровано ТОВ «Портал-Н» Віталія Бондара. До травня 2021 року власником компанії був Олексій Конюх. Так от, починаючи з 2017 року ця фірма тричі була конкуренткою «Гранд Портал Сервіс». Разом ці фірми розіграли тендерів по ремонтах ліфтів на 2 150 252 грн:

В грудні 2017 року на 771 650 грн

В грудні 2018 року на 743 812 грн

В грудні 2019 року на 634 790 грн

Крім того, обидві фірми фігурують в кримінальній справі СБУ стосовно розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах і за попередньою змовою зі співробітниками одеського департаменту міського господарства. Окрім «Портал-Н» і «Гранд Портал Сервіс» в матеріалах справи зазначено такі компанії, як відома в Одесі ПАТ ВО «Стальканат-Сілур» і фірма «Портал Груп». В матеріалах справи вказано, що у 2016-2020 роках, домовившись з чиновниками Одеської міської ради, фірми систематично завищували вартість робіт та обладнання під час ремонтів ліфтів. За підрахунками слідчих сума привласнених коштів сягнула 350 млн грн.

Виходить, що не дивлячись на кримінальну справу підрядники Одеської мерії продовжують розпилювати бюджетні кошти на ремонтах та обслуговуванні ліфтів.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Антикорупційний вимір