Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

СБУ затримала заступника управління юстиції в Одеській області: звинувачують в організації масових поборів

В СБУ розповіли про викриття керівництва державної виконавчої служби Одещини в масових поборах. Затримано двох осіб, яким повідомлено про підозру. 

Схему системного вимагання грошей у Південному міжрегіональному управлінні Мін’юсту викрили працівники служби безпеки та нацполіції. За даними слідства, до організації незаконної діяльності причетний один із заступників держустанови. Вказаний посадовець налагодив механізм одержання хабарів за «прискорену» процедуру зняття арешту з особистого майна.

До схеми залучалися працівники виконавчої служби, які мали вимагати гроші у людей. Також державні виконавці повинні були передавати кошти, тобто фактично платити “данину” підозрюваному через своїх безпосередніх керівників.

Слідчі вважають, що обсяг поборів з кожного підпорядкованого начальника структурного підрозділу становив понад 1 тис. дол. в місяць. Ба більше, організатор оборудки забирав собі половину від встановленої премії для підлеглих, яку вони отримують за стягнутий з порушника виконавчий збір. 

“Щоб приховати незаконну діяльність, чиновник залучив свого знайомого як «посередника» для передачі грошей. Правоохоронці затримали обох зловмисників в Одесі під час одержання чергової суми неправомірної вигоди. Раніше співробітники СБУ задокументували незаконну передачу фігурантам ще майже 200 тис. у гривневому еквіваленті”, – йдеться в повідомленні правоохоронців. 

Слідство триває, правоохоронці вживають заходів для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір