Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеські чиновники співпрацюють з фірмою, пов’язаною з країною-агресором

Фірма, яка належить громадянці Білорусі, без конкурсу отримала два підряди в Одесі у вересні. Компанія “ЛАБВІТА” цікава не тільки зв’язками з країною-агресором, але й тим, що є фігурантом кримінального провадження, пов’язаного зі злочинами проти власності та незаконним обігом наркотичних речовин, повідомляє “Антикорупційний вимір”.   

У вересні “ЛАБВІТА” уклала договір з КНП “Дитячій консультативно-діагностичний центр імені академіка Б. Я. Резника” Одеської міської ради та з КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги №2” ОМР. Обидва рази процедури закупівлі відбувалися без конкурсу – за спрощеною процедурою та без використання електронної системи.  

За даними аналітичної платформи “YouControl”, власниця компанії – Латушко Олена, громадянка Республіки Білорусь. Фірма “ЛАБВІТА” згадується також у дослідженні аналітичної платформи, як улюблений підрядник українських чиновників, пов’язаний з країною агресором. З початку повномасштабної війни росії проти України з цією фірмою уклали договорів на суму у понад 44 мільйони гривень. 

“За даними ЗМІ, Олена Латушко пов’язана із білоруськими компаніями, які були учасниками білоруських тендерів на закупівлю обладнання для медичних закладів за завищеними цінами”, — йдеться в дослідженні. 

В цілому, у 2019 – 2022 роках, за даними публічного модуля аналітики  BI prozorro, одеські розпорядники бюджетних коштів уклали з фірмою “ЛАБВІТА” 22 договори на суму понад 861 тис гривень. 

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір