Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Відбувся штрафом: Суд виніс вирок колишньому начальнику «Воєнторгсервісу» в Одесі

Овідіопольський районний суд виніс вирок колишньому начальнику Південної філії концерну «Воєнторгсервіс» Павлу Тоні. Його визнано винним у зловживанні впливом. Посадовець намагався отримати майже 1 млн доларів за вплив на результати аукціону з продажу державної нерухомості в центрі Одеси. Оскільки Павло Тоня повністю визнав свою провину, замість реального строку суддя вирішив покарати його штрафом в розмірі 93,5 тис. грн.

Павла Тоня було призначено на посаду в.о. начальника Південної філії «Воєнтрогсервісу» в листопаді 2020 року. Не минуло і пів року, як він почав шукати можливості підзаробити на майні державного концерну. 

За даними слідства, в березні 2021 року Тоня зустрівся з підприємцем Олексієм Шаповаловим, який шукав ділянку в Одеси під інвестування в будівництво житлового будинку. Посадовець запропонував чоловікові будівлю «Воєнторгсервісу» на Успенській, 4-А площею 604,7 кв. м та земельну ділянку під нею. 

За $ 900 000 посадовець обіцяв організацію продажу нерухомості у власність інвестора та допомогу з оформленням документів. Заявив, що сприятиме перед керівництвом Міністерства оборони, самого концерну і регіонального Фонду державного майна, аби об’єкт при проведенні аукціону потрапив саме у власність фірми Шаповалова.

На першому етапі Павло Тоня “попросив” хабар в $ 50 000 за укладання між «Воєнторгсервісом» та фірмою Шаповалова «Трійця» договору оренди для «бронювання» будівлі. Бізнесмен, повіривши в  обіцянки посадовця, погодився заплатити за вплив на результати аукціону.

30 квітня 2021 року під час передачі першого траншу в $ 40 000 на парковці екопарку «Нью Васюки» Павла Тоні було затримано співробітниками Військової прокуратури та СБУ. Через кілька днів Київський районний суд відправив його в СІЗО з правом внесення застави 20 млн грн. 

Однак вже у вересні 2021 року, коли розслідування закінчилося і справу передали на розгляд в Овідіопольський районний суд, міру запобіжного заходу змінили на нічний домашній арешт. 

Надалі обвинувачуваний уклав з прокурорами угоду про визнання провини і це стало приводом для пом’якшення покарання. Якби він не зізнався, йому б загрожувало від 2 до 5 років за ґратами.

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір