Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд залишив на посаді голову райадміністрації, що намагався “нагріти руки” на війні (ФОТО)

Суд відмовився відстороняти від посади голову Суворовської райадміністрації в Одесі, якого підозрюють в розтраті грошей на закупівлі для територіальної оборони. Як повідомляє журналістка «Антикорупційного виміру», мова йде про Сергія Кондратюка, якого було ще й обрано депутатом Одеської районної ради від партії одеського мера «Довіряй Ділам».

Рішенням Одеського міського оперативного штабу, саме Суворовській райадміністрації було доручено займатися забезпеченням потреб територіальної оборони та добровольчих формувань в Одесі. Після отримання заявки від однієї з частин, чиновник, на думку слідчих, вирішив разом з підприємцем нажитися на війні.

Наприкінці серпня співробітники Департаменту стратегічних розслідувань ГУНП повідомили Кондратюку про те, що його підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). Слідчі встановили, що чиновник навмисно провів закупівлю термобілизни, спальних мішків та карематів для забезпечення ТрО за завищеними цінами. Сума збитків, яку він завдав бюджету міста склала 715 000 гривень. Якщо правоохоронцям вдасться довести провину Кондратюка, йому загрожує до 6 років за ґратами з забороною на зайняття певних посад.

В серпні слідчий суддя Суворовського району обрав Кондратюку запобіжний захід у вигляді застави в 750 000 гривень, хоча прокуратура вимагала заставу в 1,5 мільйона гривень. 

Наша редакція звернула увагу на фото спальних мішків, які опублікувала Одеська прокуратура, повідомляючи про цю справу. За інформацією нашого джерела в колишньому Гуманітарному волонтерському центрі, такі самі спальні мішки відшивали волонтери для безоплатної передачі військовим. Одна з волонтерок Центру збирала кошти на придбання тканини, наповнювача, фурнітури та оплату праці швачок для пошиву цих спальників. Однак були й випадки, коли деякі хитрі робітники цехів наживалися – продавали їх іншим волонтерським штабам та приватним особам. Про що дівчина навіть заявляла в поліцію.

Тобто, існує ймовірність, що чиновники Суворовської райадміністрації повністю роздерибанили гроші, “придбавши” безплатні спальники. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір