Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині віддали підряд з ремонту укриття охоронному агентству

Ліцей в Березівці без відкритого конкурсу заплатить понад 2,6 мільйона гривень за ремонт укриття. Журналістка «Антикорупційного виміру» з’ясувала, що ремонт робитиме охоронне агенство відомого одеського бізнесмена, зареєстроване рік тому.

24 жовтня, на порталі Prozorro Опорним закладом Ліцей №3 Березівської міськради було опубліковано закупівлю, проведену без використання електронної системи. Мова йде про поточний ремонт споруд цивільного захисту (найпростішого укриття) тиру в місті Березівка на вулиці Грушевського, 5. Підряд дістався одеській компанії «Антикілер Плюс».

Тобто директорка ліцею Ілона Шевченко без проведення відкритого конкурсу і перевірки на наявність кваліфікації, уклала договір на ремонтні роботи з охоронним агентством. 

За даними держреєстру засновники та керівництво «Антикілер Плюс» при реєстрації вказали, що фірма займається 30-ма видами діяльності. В основному всі вони так чи інакше пов’язані з охороною. За рік свого існування фірма отримала 33 підряди на 8,22 мільйона гривень. Більшість з них була пов’язана з послугами зі встановлення сигналізацій. Тепер фірма несподівано переорієнтувалася на ремонти.

ТОВ «Антикілер Плюс» належить відомому одеському бізнесмену Михайлу Капустянському, Миколі Зборщику та Максиму Ружину. Капустянський є співзасновником одного з найбільших місцевих агенств нерухомості під назвою «Атланта». Також він володіє яхт-клубом «Одеса» на Морвокзалі та відомим агентством «Антикілер».

Бізнесмена кілька разів звинувачували в рейдерстві. Колишній власник яхт-клубу «Одеса» Андрій Бондаренко стверджував, що Капустянський з бізнес-партнером Таалятом Абасовим «віджали» в нього успішну компанію та майно. Інша одеситка, Катерина Брязгунова, заявляла, що бізнесмен відібрав у неї будинок та захопив територію дитячого садка №8 на Фонтанській дорозі, 58, що належав Укрпошті. 

Крім того Капустянського пов’язують із забудовою одеських схилів на 13-ій станції Великого Фонтану.  Він був директором компанії «Комета-М» у 2005-2011 роках. У 2006 році стало відомо, що фірма отримала у міста в оренду 1,35 га землі біля моря та намагалася побудувати там три 7-миповерхівки, паркінг та SPA-салони. Не зважаючи на позови та кримінальні справи, багатоповерхівки було побудовано.

Більше публікацій Новини. Обласний вимірБільше публікацій Новини. Обласний вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір