Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеська обласна рада приховала половину закупівлі на порталі Prozorro

Одеська обласна рада майже вдвічі занизила суму закупівлі, яку опублікувала на порталі. Вказавши, що купують сувенірів на 48 000 гривень, чиновники насправді купили картин з металу на 94 800 гривень. 

Одеська обласна рада вказала у закупівлі, що потребує 10 сувенірів вартістю 4800 гривень для протокольних заходів. Насправді ж, згідно зі специфікацією, придбали 22 “сувеніри”. Це 10 картин з металу “Пам’ятні місця Одеської області” по 4800 тисяч гривень, а також 12 картин з металу “Карта Одеської області” по 3900 гривень. 

Замовили картини у фізичної особи підприємця Олександра Бабіна. Цей ФОП є давнім партнером і Одеської обласної, і Одеської міської ради. Сувеніри в нього чиновники купують з 16 року. За даними публічного модуля аналітики BI Prozorro, з Олександром Бабіним укладено 115 договорів на суму у понад  2,4 мільйона гривень. 

Що змусило чиновників ховати половину вартості закупівлі, розуміння недоречності таких розходів в той час, коли іноземні партнери думають, як допомагати відбудовувати Україну після російської військової агресії, чи якісь інші мотиви — поки невідомо. У разі отримання відповіді на запит або коментаря від Одеської обласної ради, ми обов’язково про це повідомимо. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір