Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновники на Одещині повадилися купувати дорогу сіль у “новонародженого” підприємця

Деякі розпорядники бюджетних коштів з Одеської області купують сіль у підприємця, зареєстрованого 5 місяців тому за завищеними цінами. За даними з відкритих торгів, десятки тонн солі менеджер з Донеччини поставляє самотужки, без працівників та субпідрядників. 

Так, 1 листопада 2022 року, КП “Одесміськелектротранс” відзвітувало про купівлю 3,8 тонни солі у підприємця Армена Степаняна, зареєстрованого за даними аналітичної платформи  YouControl у травні поточного року. Сіль купують по 13 тисяч гривень за тонну. До цього, у жовтні, Южненське міське комунальне підприємство “ЮЖТРАНС” придбало у цього підприємця технічну сіль за ціною понад 22,7 тисячі гривень за тонну. А КП “ЕКОСЕРВІС” по 22,5 тисячі гривень.

Проте КП Болградської міської ради “Горводоканал” у цього ж підприємця купило технічну сіль по 11 500 гривень за тонну. У вересні Красносільська сільська рада Одеського району Одеської області купувала в пана Степаняна сіль по 10 тисяч гривень за тонну. У серпні Комунальна установа “Одеський зоологічний парк загальнодержавного значення” купувала у підприємця тонну солі за 12 тисяч гривень, та не технічної, а такої, що значилася як “Заправки та приправи”. По 12 тисяч гривень за тонну продавав Армен Степанян технічну сіль і Менській міській раді. 

26 жовтня Комунальне підприємство “Міські дороги” оголосило тендер на купівлю технічної солі на понад 35 мільйонів гривень. Очікувана вартість тонни становить 11 760 гривень. 

Отже, ціна, за якою сіль купує  “Одесміськелектротранс” очевидно вища за ринкову, а ціна, яку вирішили сплатити за сіль “ЮЖТРАНС” та “ЕКОСЕРВІС” — захмарна. 

З документів, які підприємець подавав відкрити торги, відомо, що адреса його проживання у місті Донецьк, працівників в нього немає, а виконати замовлення самотужки йому допоможе освіта менеджера зовнішньоекономічної діяльності. Про матеріально-технічну базу, наявну у “новонародженого” підприємця відомо лише те, що він гарантує її наявність. 

З даних судового реєстру про пана Степаняна відомо, що минулого року він притягався до адмінвідповідальності за ДТП, скоєне в Одесі на проспекті Шевченка. За даними постанови суду, майбутній успішний торговець сіллю був за кермом автомобіля “Ленд Ровер”. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір