Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

З аукціону продаватимуть майно одеського інституту: Ціна вдвічі нижча, ніж раніше

Єдиний майновий комплекс державного підприємства “Одеський спеціальний науково-дослідний і проєктно-конструкторський інститут” виставлений на аукціон. Продавати його регіональне відділення Фонду державного майна по Одеській та Миколаївській областях почне зі стартовою ціною 2,9 млн грн. Про це повідомляє видання “ІзбірКом”

Журналісти з’ясували, що йдеться про “голландський аукціон”. Це означає, що з початком торгів ціна не зростає у порівнянні зі стартовою, а знижується доти, поки хтось з охочих не скаже стоп. Тільки після цього розпочнеться звичайний аукціон з підвищення ціни. 

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань юридична особа “Державне підприємство “Одеський спеціальний науково-дослідний та проєктно-конструкторський інститут” має чотири відокремлені підрозділи без права юридичної особи. Продаватимуть нежитлове приміщення площею 524 квадратних метрів на вул. Суднобудівній, 1. До нього відноситься й приміщення площею 126,4 кв. метрів на Івана Франка, 55. За даними видання, у закладі зараз функціонує лише один з підрозділів інституту, випробний центр, що складається з 8 співробітників. За умовами продажу, їх не мають звільняти впродовж 6 місяців, а також покупець повинен буде погасити протягом пів року борги із заробітної плати та перед бюджетом.

Як пише видання, це вже другий раз за місяць, коли цей майновий комплекс виставляють на продажу із цією стартовою ціною. Перший оголосили 12 жовтня, але торги були визнані такими, що не відбулися. Тепер торги мають відбутися 21 листопада. У серпні оголосили аукціон зі стартовою ціною 5 млн 851,4 тисячі гривень. У січні минулого року цей майновий комплекс виставляли на продаж за 6 млн 327,1 тис. грн. 

Минулого року його також двічі виставляли на продаж у грудні зі стартовою ціною 3 млн 163,5 тисячі гривень та у листопаді із ціною 6 млн 327,1 тис. грн. 

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір