Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Бізнесмени у боргах та будівельники на пів ставки: “Цікава” фірма ремонтуватиме бомбосховища на Одещині

В одному з селищ Одеської області ремонтувати п’ять укриттів та один санвузол за майже 6 мільйонів гривень довірили фірмі, статутний капітал якої становить 500 гривень. У фірми на повну ставку працює лише директор. Весь штат складається з 5 будівельників, які працюють на пів ставки. Фірма зареєстрована в приватній квартирі. 

І з директора, який є одним з бенефіціарів компанії, і з другого співвласника, кредитори намагалися отримати борги через суд. Один зі співвласників зареєстрований в гуртожитку. 

Відділ освіти, культури, спорту та молодіжної політики Великодолинської селищної ради Одеського району Одеської області провів 5 тендерів на початку листопада. Чотири тендери на поточний ремонт споруд цивільного захисту (вул. Паркова, 30, вул. Центральна, 95, вул. Станційна, 66 в селищі Великодолинське і ЗДО «Тополька» в селі Молодіжне), та один на ремонт санвузла. Ще один тендер на ремонт споруд цивільного захисту провела Великодолинська селищна рада. 

Усі вказані тендери проведені без конкуренції. 5 договорів укладені без використання електронної системи закупівель, 1 договір за результатом “відкритих торгів з особливостями”. Підрядником обрали фірму “Спецдорстрой”. 

За даними аналітичної платформи YouControl, цю фірму зареєстровано в приватній квартирі, а статутний капітал у неї становить 500 гривень. Загальна ж сума, на яку в листопаді у Великодолинському підпишуть договорів зі вказаною фірмою становить 5 995 554,40 гривень. 

Згідно з документами, поданими компанією на “відкриті торги з особливостями”, працюватимуть на об’єктах окрім директора 5 будівельників. Всі вони працюють на пів ставки. 

Директор, який також є одним зі співвласників фірми, 28-річний Іван Коваржик. Він є відповідачем по справі про стягнення боргу за договором позики, яка ще розглядається. 

Ще один бенефіціар компанії Сергій Фрезе. Він зареєстрований у гуртожитку в Одесі у Хуторському провулку. У 2020 році він був відповідачем у справі про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг. А у 2019 — відповідачем у справі за позовом фірми “Кредит-Капітал”.

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір