Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Допомагав розкрадати гроші на будівництві амбулаторії: На Одещині депутат сільради отримав підозру

Зловживаючи службовим становищем, інженер технічного нагляду, що також є депутатом сільради, сприяв завданню державі шкоди на мільйони гривень, вважають в Одеській обласній прокуратурі. 

Як повідомила пресслужба прокуратури, вже повідомлено про підозру інженеру технічного нагляду – депутату однієї з сільських рад Одещини за фактом зловживання службовим становищем при будівництві амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Ізмаїльського району та підроблення офіційних документів, за попередньою змовою групою осіб 

Слідчі встановили, що директор підприємства-підрядника, яке у 2020 році перемогло у відкритих торгах та взяло на себе зобов’язання збудувати амбулаторію, впродовж кількох місяців вносив до актів приймання виконаних будівельних робіт та довідок про їх вартість завідомо неправдиві відомості. 

Так, підрядник вписував в документи роботи, які не виконувалися і витрати на матеріали, які не використовувалися. А інженер технагляду по об’єкту будівництва, достовірно знаючи про фактичний обсяг виконаних підрядником робіт, сприяв йому, завіряючи сфальсифіковані документи, що завдало збитків державі на мільйон гривень, вважають правоохоронці. 

Директору фірми-підрядника про підозру повідомили раніше. Йому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України. 

В прокуратурі зазначили, що клопотатимуть про взяття підозрюваного депутата сільради під варту. Наразі правоохоронцями вживаються заходи щодо встановлення інших причетних до скоєного злочину осіб та відшкодування завданих збитків.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір