Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одесит постане перед судом за спробу дати хабаря прикордоннику

Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно 40-річного одесита – чоловіка звинувачують в наданні неправомірної вигоди прикордоннику. За гроші, як вважають правоохоронці, чоловік хотів потрапити до сусідньої Республіки Молдови та уникнути мобілізації.

Як розповіли в пресслужбі ГУНП в Одеській області, подія сталася на пункті пропуску «Старокозаче». Чоловік запропонував прикордоннику хабаря в розмірі 1 тисяча доларів США, за “закриття очей” на  відсутність правових підстав для виїзду за кордон, вважають слідчі. Гроші “ухилянт” нібито вклав в закордонний паспорт при проходженні контролю. 

Однак, прикордонник відмовився від пропозиції неправомірної вигоди, сповістив про інцидент своє керівництво та правоохоронців. Гроші поліція вилучила. 

«Зібравши достатньо доказів, слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури повідомили фігуранту про підозру в наданні неправомірної вигоди службовій особі. Цей злочин передбачений частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування поліцейські завершили і на підставі зібраних матеріалів склали обвинувальний акт та скерували його до суду. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 68000 гривень) або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк», йдеться в повідомленні. 

Читайте також: СБУ викрила схему прикордонника і громадян невизнаної ПМР: Вивозили ухилянтів за кордон

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір