Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

СБУ викрила схему прикордонника і громадян невизнаної ПМР: Вивозили ухилянтів за кордон

Служба безпеки України ліквідувала канал втечі чоловіків, які ухиляються від служби в армії, до країн Європейського Союзу через самопроголошену ПМР. 

«У результаті масштабної спецоперації контррозвідки СБУ на кордоні із самопроголошеним Придністров’ям нейтралізовано потужне злочинне угруповання, яке очолював «громадянин» невизнаної республіки. Зловмисники, за участі корумпованого прикордонника, організували канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку», – повідомляють в пресс-службі СБУ.

Організоване злочинне угрупування шукало клієнтів через низку Telegram-каналів. Адміністрували ці канали особи, які проживають на території невизнаної ПМР. За даними слідства, координатором схеми виступав український прикордонник. Наші джерела повідомили, що мова йде про начальника відділу прикордонної служби «Велика Михайлівка» Решетилова А.С. і співробітника поліції в селі Первомайськ, в Слободзейському районі Молдови.

Вартість виїзду чоловіка призовного віку за кордон становила щонайменше 5500 доларів США. Сума залежала від можливостей клієнта і того, наскільки він поспішав виїхати з України.

Маршрути прихованої втечі ухилянтів проходили поза контрольно-пропускними пунктами держкордону. Як повідомили в СБУ, для проїзду по пересіченій місцевості зловмисники використовували власний автотранспорт. Однак наші джерела повідомляють, що окрім цього злочинці обманним шляхом задіювали громадян України та Молдови. Водіям пропонували за гроші виконати роль таксиста, передаючи клієнта з однієї автівки в іншу.

При цьому житель невизнаного Придністров’я виконував роль «провідника» і надавав відповідні інструкції щодо подальших дій за кордоном.

Співробітники СБУ задокументували злочинну схему і затримали всіх учасників угруповання на спробі вивезення за межі України трьох «втікачів». Однак нам відомо, що паралельно з СБУ справу з цими ж фігурантами розслідує і Державне бюро розслідувань.

Під час обшуків за місцями перебування затриманих правоохоронці виявили готівку, одержану незаконним шляхом та мобільні телефони із доказами протиправних дій.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір